Det är av yttersta vikt att vargpopulationen förbli livskraftig, anser skribenten.
Det är av yttersta vikt att vargpopulationen förbli livskraftig, anser skribenten. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Det behövs fler vargar inte färre

Det är med stor sorg att vargfrågan har kommit högt upp på regeringsnivå, menar skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik på insändare i HP 5/4 ”Bra att vargfrågan tagits på allvar”.

Det är med stor sorg att vargfrågan har kommit högt upp på regeringsnivå. Vad löjligt rent ut sagt! Är det inte landsbygdsminister Peter Kullgren (KD), som skrämmer oss att vargen tar våra barn på landsbygden, så är det antingen varghatande ”viltvårdare” eller personer kopplade till ”de gröna näringarna” LRF, som stödjer landsbygdsministerns rädsla & okunskap om vargen…

Det är av yttersta vikt att vargpopulationen förbli livskraftig. Till det behövs fler vargar inte färre! Men Sverige tycks ha - döda, döda, döda som lösningen när vi anser vilda djur gör orätt mot oss. Vi som egentligen bör sluta med djuruppfödning och främja för det riktigt gröna - en övergång till växtbaserad matproduktion!

ANNONS

Till skillnad vad Kullgren förespråkar behöver vi radikalt dra ner på vår köttkonsumtion på grund av klimatet, vår hälsa samt miljön. Den biologiska mångfalden hänger på denna övergång.

Den totala biomassan för däggdjur på jorden upptas 96 procent av oss och våra tamboskap. Resterande 4 procent består av vilda djur. Får Kullgren igenom de nya riktlinjerna riskerar vargen att utrotas.

Johanna Månsson

ANNONS