HBK föll mot nykomlingen efter sent mål

0-2 mot nykomlingen Akropolis i paus. Då gjorde Halmstads BK en superstark andra halvlek, men trots två mål av Simon Kroon kunde gästernas Pontus Åsbrink avgöra till 3-2 med ett lobbmål från 30 meter i sjunde (!) övertidsminuten.
– Det är ofattbart att vi inte vinner, suckar HBK-managern Magnus Haglund.

|

Superettan

HBK 2

Akropolis 3

(0-2)

HBK hade chans att på nytt kliva upp överst i Superettantabellen sedan Degerfors i fredags tagit över serieledningen efter 1-1 mot Örgryte.

Så blev det inte!

Efter en andra halvlek där HBK tryckte ner motståndet fullständigt och i slutet hade flera vassa chanser att få till ett segermål, fick Akropolis ändå sista ordet när Pontus Åsbrink avgjorde i den nästa sista tilläggsminuten på ett lobbmål över Malkolm Nilsson Säfqvist som stod för långt ut.

– Det är hemskt och ruggigt tungt just nu. Vi gjorde mycket rätt i andra halvlek och dominerade totalt, men så här är fotbollen – ibland får man målen med sig, ibland inte, säger Magnus Haglund.

Han fortsätter:

– Samtidigt gör Åsbrink en jäkligt bra prestation när han ser att Malkolm (Nilsson Säfqvist) är långt ute och får till en fantastisk lobb. Men vi hade chanser att avgöra i slutet vi med.

Ropade på straff

HBK skapade tryck mot nykomlingen efter 20 minuter och ropade på straff efter två situationer. Först nickade Emil Tot Wikström mot armen på en motståndare och i anfallet därpå hakades Rasmus Wiedesheim-Paul upp i friläge, men domaren Joakim Östling slog ut med armarna.

– Rasmus väljer att stå på benen när han blir upphakad, men någon straff blev det inte och det kan man ju fundera på varför. Men jag vill inte skylla på domaren – vi hade våra chanser för att vinna i dag men tog dem inte.

Istället blev det 0–1 bara ett par minuter senare. Anfallaren som HBK-managern Magnus Haglund varnat för – Nikola Vasic - kom fri och rullade behärskat in bollen intill bortre stolpen.

– Jag har sett Vasic tidigare och han är mycket vass, berömmer Haglund.

HBK fortsatte sedan att ha en hel del boll i första halvlek, men Akropolis försvarade sig på ett bra sätt för att sedan snabbt slå om och satsa på kontringar.

Vasic tvåmålsskytt

Två minuter före paus ökade stockholmarna på till 2-0 sedan HBK gått bort sig efter en egen hörna. Gästerna kom plötsligt tre mot en och helt fri skickade Vasic in sitt andra mål för kvällen via Nilsson Säfqvist.

– Vi hade för dåligt bolltempo i första halvlek och lyckades inte få till vändningarna i spelet. Dessutom hade vi svårt att skapa chanser. Sedan spelade Akropolis förbi oss på kontringsmålen - det är sånt vi får jobba med framöver.

Akropolis backade om möjligt ännu mer ner mot målvakten Samuel Brolin i andra halvlek och gjorde det fortsatt svårt för HBK.

Hemmalaget skrek på ännu en straff i början av andra halvlek, men när Joel Allansson i 57:e minuten vräktes över ända så fick HBK sin efterlängtade elvametare.

Den slog sedan Samuel Kroon säkert in till 2–1.

Målet höjde moralen i blåsvart som fortsatte att med eftertryck dominera och när Allansson fick på en riktig mörsare var det nära 2-2.

Och så fortsatte det.

Tröttkört Akropolis

Akropolis blev allt mer tröttkört och orkade till slut inte stå emot utan försökte bara täcka eller slå undan bollen

Efter flera tilltrasslade situationer framför Brolin i målet fick Samuel Kroon läge och rullade säkert in kvitteringen i 80:e minuten..

Och det kunde ha blivit ett tredje när ”Kroonaldo” fick bra fart på en frispark precis utanför straffområdet strax därpå, men Akropoliskeepern gjorde en strålande enhandsräddning.

Alla satt nog och väntade på ett segermål för HBK, men Pontus Åsbrink ville annat när han lobbade in 3-2-målet och satte punkt för HBK:s sex matcher långa poängsvit.