Alcazar och Anton Ewald till final

Storfavoriterna höll, Alcazar och Anton Ewald till final. – Discobollen gör vi till vår gemensamma discokolonilott, säger Lina Hedlund i Alcazar.

ANNONS
|

Alcazar och Anton Ewald var hårt tippade att gå vidare från Melodifestivalens sista deltävling i Örnsköldsvik. Ingen av dem darrade, båda är vidare.

För Alcazar var det en comeback som egentligen började redan förra året så trion tillsammans med Danny utgjorde ett av Melodifestivalens mellanakter.

– Vi fick så mycket kärlek så och det fick oss att börja tänka, säger Andreas Lundstedt.

– Ja, egentligen låg ju Alcazar på is men suget kom tillbaka och vi tänkte att ”får vi bara rätt låt, så”, säger Lina Hedlund.

– Och det fick vi! säger Andreas Lundstedt.

Blame it on the disco är en dansgolvsrökare som går helt i linje med all övrig Alcazar-produktion och enligt bandet är detta något som bara är till deras fördel.

ANNONS

– Vi vill vara tydliga, Alcazar gillar tydlig musik. Precis det som Blame it on the disco är, säger Andreas Lundstedt.

– Låten är ju A och O och vi är så glada för att vi fick göra den, säger Lina Hedlund.

I finalen får de stark konkurrens, men det är inget de vare sig tänkt på eller kommer att bry sig så mycket om.

– Vi koncentrerar oss på vårt nummer och nu ska vi putsa på allt. Flyga högre, ha en ännu större discoboll! säger Tess Merkel och Andreas Lundstedt fyller i att jo …

– … vi vill till Köpenhamn!

Och apropå discobollen, ur vilken Alcazar gjorde storartad entré, vem kommer att få den efter att allt det här är över?

– Vi gör den till vår egen Alcazar-discokolonilott, säger Lina Hedlund medan Andreas Lundstedt håller nere förväntningarna.

– Hm, den är inhyrd och ska lämnas tillbaka.

Alcazar får sällskap av Anton Ewald som med sin Natural dansade sig vidare till Friends Arena. Till nästa lördags Andra chansen i Lidköping skickar vi Ellinore Holmer och Ammotrack.

ANNONS