Bo Fridolph är redo att göra comeback

Cirkusen kring SPI Välfärdens nuvarande styrelse kan öppna för en comeback för de båda politiska vildarna Bo Fridolph och Arnold Gustavsson.…– För partiet vore det bra om de båda återgick till SPI, säger partiledaren Göran Dandelo.

ANNONS
|

Om ledamöterna i Halmstads styrelse utesluts ur partiet behöver det till att börja med tillsättas en interimsstyrelse. Enligt Göran Dandelo står hoppet då bland annat till de tidigare SPI-profilerna Bo Fridolph och Arnold Gustavsson, som numera är politiska vildar i Halmstads kommunfullmäktige.

– Min avsikt är att kontakta dem och höra om de är intresserade av att hjälpa till, säger Dandelo.

Hallandsposten lyckas inte komma i kontakt med Arnold Gustavsson, men Bo Fridolph visar sig redan ha hört ett rykte:

– Ja, det finns tydligen tankar om att jag skulle återträda i tjänst och det skulle jag väldigt gärna göra. Jag har heller inget emot att sitta i en styrelse tillsammans med Arnold, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Jag är starkt förankrad i SPI Välfärden och tycker fortfarande att det är rätt parti för pensionärerna i Halmstad. En återkomst förutsätter förstås att de politiska val som jag gjort under min tid som vilde accepteras av väljarna.

Arnold Gustavsson och Bo Fridolph har tidigare suttit på SPI Välfärdens två mandat i kommunfullmäktige, men valt att lämna lokalavdelningen och bli politiska vildar. Båda har flera gånger haft en vågmästarroll i fullmäktige och bland annat varit med om att fälla den borgerliga majoritetens budget och att driva igenom en nedläggning av kommunala äldreboenden.

ANNONS