Halmstad Live och ägarna krävs på 1,2 miljoner kronor av bryggerijätten Spendrups.
Spendrups bryggeri stämmer Halmstad Live på 1,2 miljoner kronor efter att försäljningen av drycker inte nått upp till den nivå man kommit överens om. Konsertbilden är från Basehunters spelning på Halmstad Live.

Bryggeri kräver Halmstad live på 1,2 miljoner kronor

Halmstad Live sålde inte så mycket alkohol som de avtalat med bryggeriet. Nu krävs nöjesbolaget på över en miljon kronor.

ANNONS
|

Tvisten gäller Halmstad Lives försäljning av drycker från Spendrups. När de var överens fick Halmstad Live ett bonusförskott och ett marknadsförskott och dryckesleveranser.

Tanken i avtalet mellan parterna var att nå upp till en viss mängd inköp under avtalsperioden. Men Halmstad Live sålde inte så mycket som man kommit överens om.

I januari satte Spendrups ned klackarna i backen och hävde ensidigt en fortsättning av avtalet. Som en konsekvens av det krävde man dessutom återbetalning av förskotten, sammanlagt med obetalda fakturor är kravet 1 221 746 kronor.

Solidariskt ansvariga

Utöver att bryggeriet riktar kravet mot Halmstad Live är också de två bolagsmännen solidariskt betalningsansvariga. Spendrups har uppmanat såväl Halmstad Live som dem att betala skulden.

ANNONS

Metoden med förskottsbetalningar är ett sätt för bryggeribranschen att underlätta nyetableringar. Motkravet för de räntefria lånen är att restaurangerna förbinder sig att köpa sina varor från ett visst bryggeri under avtalsperioden.

Skadestånd

Stämningsansökan mot Halmstad Live innehåller dokumentation över bryggeriets försök att komma överens med Halmstad Live. En av bilagorna är ett avtal där bryggeriet velat försäkra sig om att Halmstad Live skulle förbinda sig att betala 50 000 kronor i skadestånd.

Hallandsposten har gett företrädare för Halmstad Live möjlighet att kommentera tvisten, men bolaget väljer att avvakta och framhåller i generella ordalag att ”en stämningsansökan inte per automatik behöver stämma överens med hur verkligheten ser ut.”

LÄS MER:Halmstad Live fick miljonbidrag från Kulturrådet

LÄS MER:Upploppet vid Halmstad live – ännu inget åtal

ANNONS