”Jag ska slå ihjäl dig om du fuckar upp min skolgång”, sa eleven till rektorn efter att ha blivit konfronterad om en skadegörelse på en toalett.
”Jag ska slå ihjäl dig om du fuckar upp min skolgång”, sa eleven till rektorn efter att ha blivit konfronterad om en skadegörelse på en toalett. Bild: Jan Stohr/HP Arkiv

Elev dödshotade rektor på Österledskolan – stängdes av

En elev på Österledskolan stängdes av efter att ha dödshotat en av rektorerna i samband med en skadegörelse på en toalett på skolan.

ANNONS
LocationOskarström|
|

Bakgrunden till händelsen är att rektorn ska ha kopplat eleven till en skadegörelse inne på en toalett. Rektorns utredning tydde på att eleven var inblandad, och vid konfrontation svarade eleven genom att rikta ett dödshot mot rektorn.

”Jag ska slå ihjäl dig om du fuckar upp min skolgång”, ska eleven ha sagt till rektorn, enligt beslutet om avstängning.

Eleven hade tidigare fått en skriftlig varning för att ha stört ordningen på skolan. I varningen framgick att eleven riskerade att bli avstängd om beteendet inte förändrades.

Det verbala angreppet mot rektorn bedömdes vara en starkt bidragande orsak till en avstängning. Och så blev fallet. Eleven stängdes av i fyra dagar - och ska ta igen den missade undervisningen under sommarlovet

ANNONS

Skolområdeschef Leif Ljungberg berättar att dödshotet är polisanmält.

– Kommer man med den här typen av hot så måste vi markera, säger han.

I övrigt ska händelsen vara utagerad.

– Eleven tyckte sig ha blivit orättvist behandlad och uttryckte sig i affekt. Rektor har tillsammans med mentor pratat med eleven och allt är ganska lugnt nu. Vi har det under kontroll, säger Leif Ljungberg.

ANNONS