Familjevänliga Hagöns strand –en plats du återvänder till

De långa stränderna med svepande sanddyner är ett av Halmstads bästa kännetecken. HP:s badpatrull har tagit tempen på stranden och det långgrunda vattnet nedanför Hagöns camping på Östra stranden.

ANNONS
LocationHagön, Östra stranden|
|

Det är en solig förmiddag på Östra stranden när HP vandrar igenom det lilla skogspartiet vid Hagöns camping ner mot stranden. Sanddynerna tornar upp sig bakom skogen och väl uppe på krönet kan man se den långa strandremsan där folk promenerar.

Några av dem som är ute och promenerar längs med strandkanten är paret Olof Jonsson och Sofia Josefsson som är på besök från Göteborg.

– Det är en väldigt fin och ren strand, det är helt fantastiskt, säger Sofia.

– Jag är strandmänniska sedan barnsben och i Göteborg är det mycket klippor så det är skönt med lite miljöombyte, säger Olof vars föräldrar har en stuga i närheten.

ANNONS

– Det är inte så knökat här som det är i Göteborg där folk har med sig mat och skräpar ner. Här är det rent och fint, det är mer rofyllt, säger Sofia.

Annars är det barnfamiljerna som är flitigast representerade på stranden. Det långgrunda vattnet är perfekt för barnen att plaska runt i och de vuxna behöver inte oroa sig.

– Jag kan sitta här och faktiskt slappna av, det brukar jag inte kunna göra annars, säger Åsa Strandberg från Jönköping som är här med sitt sjuåriga barnbarn Adrian.

De har hyrt en säsongsplats på campingen med sin husbil och hon berättar att de är på stranden från morgon till kväll.

– Det är första gången vi är här och hittills känns det som att jag lika gärna kan vara här som att åka till Spanien, stranden är lika bra, säger hon.

Någon som varit på stranden många gånger tidigare är Marigona Maxhuni som är på plats med sin son Emre. Numera bor hon i Kristianstad men hon är uppväxt på Andersberg.

– Östra stranden har alltid varit en av de bästa. Tylösand är också fint men det är alldeles för långt att åka dit, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Under min uppväxt var jag ofta här och nu har jag själv barn som är här och leker. Det är många minnen som kommer fram.

Nya minnen skapas och gamla återupplevs och stranden verkar vara en sådan som man gärna återvänder till om man varit där. Till slut är det dags för reportern själv att ge sig ut i vattnet och kontrollera om det verkligen är så långgrunt som det sägs. Efter att ha sprungit rakt ut i vattnet i 15 sekunder och knappt fått ett vattenstänk på överkroppen kan jag konstatera att det stämmer. Och skönt var det!

Här kan du se badtemperaturerna

Hagöns strand, Östra stranden

Parkeringsmöjlighet: Vid Hagöns camping

Toaletter: Finns längs med Östra stranden och är skyltat från stranden.

Kiosk/butik: Vid Hagöns camping

Livräddare: Nej. Det finns livbojar utplacerade längs med stranden.

Djupt/långgrunt: Långgrunt

Attraherar: Barnfamiljer

Strandtyp: Sand

ANNONS