24-åringen som misstänks för mordet på Kjäll Gustafsson har släppts från häktet, men är fortfarande misstänkt för brottet.
24-åringen som misstänks för mordet på Kjäll Gustafsson har släppts från häktet, men är fortfarande misstänkt för brottet.

Häktad för Kjäll-mordet släpptes ur häktet

Åklagaren har beslutat att 24-åringen som häktades, misstänkt för mordet på Kjäll Gustafsson, ska släppas. Mannen är fortfarande misstänkt för brottet.

ANNONS
|

24-åringen häktades i slutet av september. Jönköpings tingsrätt ansåg att han var på sannolika skäl misstänkt för mordet i Gislaved i december 2019 på Halmstadbon Kjäll Gustafsson.

Mannen har konsekvent nekat till anklagelserna sedan gripandet den 22 september, då han först anhölls i sin frånvaro och sedan greps på en ort där han inte är hemmahörande.

Fortfarande misstänkt

Enligt polisens utredare är 24-åringen fortfarande misstänkt för brottet. Chefen för grova brottsgruppen i Värnamo, Rickard Finndal, bekräftar frisläppandet i en kommentar till SVT Nyheter Jönköping:

”Misstankarna mot honom kvarstår, men några ytterligare kommentarer ger jag inte.”

24-åringens advokat Mikael Halonen Carling, skriver i ett meddelande till SVT Nyheter Jönköping att hans klient givetvis är nöjd över att vara försatt på fri fot och att han fortsatt förnekar brott.

ANNONS

Försökte ingripa

24-åringen misstänks vara en av två män som var aktiva i det bråk som Kjäll Gustafsson försökte ingripa i i samband med att personal på restaurang Ströget i Gislaved utsattes för ett rånförsök. Kjäll Gustafsson och flera anhöriga till honom var gäster på restaurangen.

Läs också: ”Polisen kommer att lösa det här”

Läs också: Kjäll Gustafsson dödades när han försökte stoppa ett rån

ANNONS