Hallandstrafiken tar bort tryckta tabellen

Det tummade häftet med busstidtabeller där hemma är snart ett minne blott. Hallandstrafiken slutar trycka häftade tabeller. I stället är det app, dator eller pappersutskrift som gäller.

ANNONS
|

Halmstad. Tabellerna har tidigare tryckts i stora volymer, men nu vill Hallandstrafiken hänga med i teknikutvecklingen - och samtidigt spara på miljön.

- Behovet har minskat i takt med att de digitala alternativen växt fram. Varje år har vi sett en otrolig minskning i efterfrågan, vilket gjort att vi fått slänga väldigt många tidtabeller, säger kommunikationschef Yasmine Möllerström Henstam.

Från och med sommartidtabellen, som börjar gälla den 15 juni, trycker Hallandstrafiken inte längre upp några häften.

Den som nu vill hålla koll på busstiderna hänvisas till appen eller datorn. Det går också bra att vända sig till kundtjänsten eller kundcentren där personalen kostnadsfritt kan skriva ut tabeller på papper.

ANNONS

En broschyr kommer även att läggas ut på bussarna inför förändringen, däri finns en talong som kunder kan fylla i och skicka in för att få tabellerna hemskickade.

Hallandstrafiken har redan fått synpunkter på förändringen.

- Det är framför allt äldre som varit oroliga. Vi har berättat hur vi ska göra för att hjälpa dem, att de kan få sin tidtabell hemskickad i form av lösblad, säger Yasmine Möllerström Henstam.

Vad säger du till dem som tycker att det här är krångligt?

- Vi kommer att vara tillgängliga på annat sätt. Här får du möjlighet att få dina linjer hemskickade. De som inte kan gå in via dator eller app tycker jag ska välja det.

Systemet kommer att utvärderas efter hösten.

Vad kan få er att ändra er?

- Vi får titta på vad vi får in för synpunkter, jag kan inte se att det blir något problem om man får tabellen som lösblad i stället för häftad.

Se webb-tv-inslaget!

ANNONS