"Vi har fått väldigt bra respons. Kunderna är nöjda och tycker att det är ett bra initiativ. Sen får vi se hur det är i morgon bitti," säger butikschefen Eva Thulstrup. Här med kollegan Hasse Petersson.
"Vi har fått väldigt bra respons. Kunderna är nöjda och tycker att det är ett bra initiativ. Sen får vi se hur det är i morgon bitti," säger butikschefen Eva Thulstrup. Här med kollegan Hasse Petersson. Bild: Roger Larsson/ HP Arkiv

Hemköp i Oskarström öppnar tidigare för riskgrupper

Hemköp i Oskarström börjar med extra öppet för äldre och personer i riskgruppen för corona. Från och med torsdag kan de gå och handla en timma före alla andra.
– Vi ger dem en chans att komma hit när det är lite lugnare och när butiken är renare och fräschare, säger butikschefen Eva Thulstrup.

ANNONS
|

Oro för corona har gjort att flera matbutiker i landet börjat med extraöppet för äldre och andra personer som räknas till riskgrupper.

Nu gör Hemköp i Oskarström likadant.

– Vi kommer att öppna klockan 07 i stället för 08 från och med i morgon, torsdag, säger butikschefen Eva Thulstrup och förklarar bakgrunden till initiativet:

– Det är hårt tryck på butikerna just nu och folk i riskgrupp har ringt oss och frågat om vi kör ut varor, vilket vi inte gör i nuläget. Då ger vi dem en chans att komma hit tidigare när det är lite lugnare och butiken är renare och fräschare.

ANNONS

Tanken är att de ny öppettiderna ska gälla i 14 dagar.

– Vi börjar med två veckor sen får vi se vad vi får för respons. Behövs det kommer vi att fortsätta, säger Eva Thulstrup.

Enligt butikschefen kommer initiativet inte innebära några större schemamässiga förändringar. Butiken har nämligen alltid personal på plats vid 07.

– Det är en personal som kommer få börja en timma tidigare för att vi ska kunna lösa detta. Och då får den personen gå hem en timma tidigare. Så det påverkar inte personalen jättemycket. Jag tror mer att de är tacksamma för att vi gör vad vi kan för att kunderna ska vara nöjda.

Butiker runt om i landet har vittnat om hur kunder bunkrar och köper på sig större mängder varor till följd av coronaepidemin. Några sådana effekter har man hittills inte märkt av på Hemköp i Oskarström.

Däremot har man mer att göra än vanligt, uppger Eva Thulstrup.

– Jag tror att kunder handlar mer för att laga mer mat hemma i stället för att gå på restaurang, säger hon.

ANNONS