Vårdcentralen Hertig Knuts lokaler i hörnet Köpmansgatan-Bryggaregatan räcker inte längre till. Nu ska en förstudie visa om att det går att bygga om eller om verksamheten behöver flytta.
Vårdcentralen Hertig Knuts lokaler i hörnet Köpmansgatan-Bryggaregatan räcker inte längre till. Nu ska en förstudie visa om att det går att bygga om eller om verksamheten behöver flytta. Bild: Yvonne Persson

Hertig Knut har vuxit ur sina lokaler

Vårdcentralen Hertig Knut har vuxit ur sina lokaler på Köpmansgatan i centrala Halmstad. Nu satsar Region Halland en halv miljon kronor på en förstudie, som ska visa om verksamheten behöver flyttas.

ANNONS
|

– Hertig Knut är trångbodda och vi ser att det kan bli svårt att effektivisera nuvarande lokaler. Förstudien får visa vilka behov som finns, om det går att bygga om eller om det behövs en annan lokalisering, säger Lina Brandelius, avdelningschef på Regionfastigheter.

Hertig Knut är idag Halmstads tredje största vårdcentral med 10 500 listade, och växer stadigt. Bara Citykliniken och Amadeuskliniken i Söndrum har fler patienter. Lokalerna i hörnet Köpmansgatan-Bryggaregatan ägs dock inte av Region Halland.

Kan ta upp till ett halvår

Regionstyrelsen har nu gett klartecken till att det görs en förstudie som visar hur en modern vårdcentral av Hertig Knuts storlek bör se ut och vilka lokalbehov som det för med sig.

ANNONS

– En förstudie kan ta upp till ett halvår att genomföra och politikerna får sedan fatta ett nytt beslut om hur man vill gå vidare, säger Lina Brandelius.

ANNONS