Mikaela Waltersson (M) är med på Fokus lista över de 50 mäktigaste politikerna utanför Stockholm.
Mikaela Waltersson (M) är med på Fokus lista över de 50 mäktigaste politikerna utanför Stockholm. Bild: Ulf Blomgren

Hon är en av Sveriges mäktigaste politiker

När nyhetsmagasinet Fokus skulle utse de 50 mäktigaste politikerna utanför Stockholm tog en Halmstadbo plats på listan. På plats 43 hittas nämligen regionstyrelsens ordförande i Halland Mikaela Waltersson (M).

ANNONS
|

– Det är jätteroligt och hedrande, sen vet jag inte hur stor vikt man ska lägga vid såna här listor men det är kul att Halland omnämns i sammanhanget. Inte så mycket för mitt eget namn utan mer för min roll som regionstyrelsens ordförande, säger Mikaela Waltersson (M) när hon får beskedet.

Förutom sin roll som regionstyrelsens ordförande är hon även förbundsordförande för Moderaterna i Halland. Hon är också vice ordförande i den svensk-danska samarbetsorganisationen Greater Copenhagens styrelse, där hon även är talesperson i infrastrukturfrågor. Dessa roller och Region Hallands förmåga att samverka är något som hon lyfter fram som en stor anledning till hennes plats på listan.

ANNONS

– Halland är en region som håller ihop Västra Götaland och Skåne och är ett län mellan stora regioner. Vi är vana vid att vi måste kunna samverka och då kan vi också göra den samverkan med andra. Det här bekräftar att det målinriktade arbetet som samtliga politiker och tjänstepersoner lagt ner på att sätta Halland på kartan har gett resultat, säger hon.

Fokus lista avser år 2020 och innehåller endast politiker som är verksamma utanför Stockholm. Mikaela Waltersson återfinns på plats 43 på listan som toppas av Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), ordförande för kommunstyrelsen i Malmö.

Hela listan hittar du här

ANNONS