Halmstadbandet Honeyburst streamade sin inställda spelning på Sweden Rock, i stället blev spelplatsen kulturhuset Najaden.
Halmstadbandet Honeyburst streamade sin inställda spelning på Sweden Rock, i stället blev spelplatsen kulturhuset Najaden. Bild: Jan Stohr

Honeyburst streamar inställda konserten på Sweden Rock

Halmstadbandet Honeyburst lever ut Ulf Lundells klassiska citat: ”En inställd spelning är också en spelning”. I stället för Sweden Rock möter de världen – streamat från Kulturhuset Najaden.

ANNONS
|

Corona släckte hoppet för Honeyburst. Bandet skulle ha spelat i Norje i Blekinge på Sweden Rock i sommar, men i stället för att lägga allt mödosamt repeterande i en väska av minnen och leva på erfarenheterna av en ”nästanspelning” fick de tillfälle att genomföra den.

Studiefrämjandet såg till att streama spelningen på internet.

– Det är ju självklart att streama allt man kan. Jag tycker att det är självklart att ställa frågan till banden och alla inblandade. Vill ni streama, kan vi streama. Vi hittade en lösning med lokalen i Najaden och vi hittade finansiering och allt som behövdes för att det skulle funka, berättar Sofie Tedenstad Svedbring som ansvarar för kommunikation för Studiefrämjandet.

ANNONS

Bandet nappade på förslaget och tyckte att det var självklart att köra.

– Det är tråkigt att alla spelningar och festivaler har försvunnit i sommar. Men det är ju fortfarande folk som vill lyssna på musik. Det här är det bästa sättet att göra något åt det. Vi vill ju ut med vår musik. På det här sättet går det att presentera något bra, beskriver Jonas Snäckmark, basist i bandet.

Precis som alla andra inväntar de utvecklingen av Coronaläget och Folkhälsomyndighetens olika besked.

– Restriktionerna styr allt, vi följer dem om vi får ett gig. Det måste passa med dem, fortsätter han och trummisen Zacharias Almqvist fyller i:

– Vi tänker ju inte bryta mot några restriktioner.

Torsdagkvällens konsert streamas via Nemis, New music in Sweeden, Sweden Rock och Facebookeventet: https://www.facebook.com/events/564516200934795/

ANNONS