Nöjd. Day-Lee Tomasis tycker att det varit roligt att leka med barnen och få vara ute så mycket. FOTO: Benjamin Andreasson.
Nöjd. Day-Lee Tomasis tycker att det varit roligt att leka med barnen och få vara ute så mycket. FOTO: Benjamin Andreasson.

"Jag har lärt mig mycket"

Day-Lee Tomasis, 16, har i sommar provat på att jobba för första gången med kommunens ungdomssatsning Sommarkraft. På Gäddans förskola i Fyllinge har jobbet varit en lek.

ANNONS
|

Det är torsdagseftermiddag och på Gäddans förskola i Fyllinge börjar det bli dags för mellanmål. Pannkakor står på menyn. Day-Lee Tomasis är en av dagens personal. Hon deltar i Halmstad kommuns projekt Sommarkraft och jobbar tre veckor på förskolan med barn mellan ett till fem år. Hon tycker att det varit en bra erfarenhet.

- Det har varit kul. Jag har lärt mig mycket, om hur det fungerar på en arbetsplats, att gå upp tidigt och fixa matlåda. Fast egentligen är det inte så värst annorlunda från skolan, säger hon.

Hon berättar att hon framför allt har lekt med barnen, ritat och lyssnat på musik med dem. När hon sökte jobb med Sommarkraft specificerade hon inte att hon ville jobba med just barn, utan klickade för alla möjliga alternativ.

ANNONS

Anledningen till att hon sökte sommarjobb med Sommarkraft var av ekonomiska skäl.

- Jag sökte för att jag behövde pengar, säger hon och berättar att hon tycker att lönen med 69 kronor i timmen är helt ok för ett första sommarjobb.

Nästa vecka är Day-Lee Tomasis sista på sommarjobbet. Sedan väntar andra året på gymnasiet. Hon är inte säker på att hon ska sommarjobba nästa sommar. Planen är att i stället att resa - med pengarna hon tjänat in den här sommaren.

ANNONS