Jennie Vidal, före detta hemvårdschef.
Jennie Vidal, före detta hemvårdschef. Bild: Anders Andersson/Halmstads kommun

Jennie Vidal slutar i Halmstad: ”Överens om att gå skilda vägar”

Den före detta hemvårdschefen Jennie Vidal har landat i att hon slutar i Halmstads kommun, enligt ett pressmeddelande. Hon får drygt 1,3 miljoner kronor i avgångsvederlag.

ANNONS
|

Beskedet står klart efter dialoger om framtida anställningsförhållanden för henne, enligt kommunen. Vad man pratat om under samtalen, och huruvida det funnits flera olika alternativ på bordet, vill kommundirektör Mattias Rossköld inte svara på när HP ringer upp.

– Jag har inget mer att tillägga än det som står i pressmeddelandet, säger han.

Det pressmeddelande han hänvisar till skickades ut under eftermiddagen, och i det säger kommundirektören att parterna har nått en överenskommelse som alla är överens om.

"Vi tackar Jennie Vidal för hennes insatser i Halmstads kommun och önskar henne lycka till i hennes framtida karriär”, säger Rossköld i pressmeddelandet.

ANNONS

Jennie Vidal får tre månaders uppsägningslön och därefter tolv månader i avgångsvederlag. Med en månadslön på 88 500 kronor motsvarar detta omkring 1,3 miljoner.

Jennie Vidal kommenterar beslutet i pressmeddelandet:

”Det som skett är naturligtvis tråkigt. Ett ömsesidigt förtroende är nödvändigt i offentlig verksamhet, i annat fall behöver samarbetet brytas. Vi är därför överens om att gå skilda vägar. Jag är oerhört stolt och tacksam för de senaste tolv åren som jag tillsammans med medarbetare skapat goda insatser för invånare i Halmstads kommun, som ligger mig varmt om hjärtat”, säger hon.

Hallandsposten har sökt Jennie Vidal utan framgång.

LÄS MER:Fabio Ishaq (SD) om att avsätta Vidal: ”Jag känner mig lurad”

LÄS MER:Medarbetare bevittnade Vidal få sparken per telefon

LÄS MER:Tidigare toppchef och kollega till Jennie Vidal vann upphandling: ”Inte seriöst”

LÄS MER:Jennie Vidal får sparken som hemvårdschef

ANNONS