Bild: Janerik Henriksson/TT

Kvinna filmade misshandel - polisen söker henne

Under onsdagen gick polisen ut med en efterlysning: myndigheten söker efter en kvinna som tros ha videobevis på en misshandel som skedde på parkeringen utanför Netto på Flygaregatan tidigare i veckan.

ANNONS
|

Det är mannen som utsattes för misshandeln som säger att han såg en kvinna filma eller fotografera händelsen. I övrigt är uppgifterna kring vad som hände relativt få.

– Mannen ska inte ha behövt uppsöka sjukvård, men han ska ha fått ta emot slag, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region väst.

Misshandeln ska ha skett i måndags eftermiddag, vid klockan kvart över tre, på parkeringen utanför Netto på Flygaregatan. Efter slagen ska gärningsmannen ha lämnat platsen.

Filmen kan vara viktig bevisning i fallet, och polisen hoppas nu att kvinnan ger sig till känna.

– Det finns ingen lag som säger att man måste ingripa om man ser något. Men vi uppmanar alltid till civilkurage. Vi menar inte nödvändigtvis att man ska ingripa på egen hand, men förespråkar att man larmar polis. Har man haft en mobil och filmat något har man definitivt uppgifter som kan vara bra för polisen, säger Anna Göransson.

ANNONS

Polisen i Halmstad har publicerat efterlysningen på sin Facebooksida. Det är ett allt vanligare grepp i utredningar, att ta till sociala medier.

– Facebook är ett bra verktyg eftersom att det når väldigt många. Delas inläggen kan det få stor spridning, vilket vi hoppas gör att man kan nå fler vittnen och personer som har information, säger Anna Göransson.

Polisens efterlysning:

Befann du dig på parkeringen vid Netto strax efter kl. 15.00 i måndags eftermiddag och såg misshandeln, eller filmade den, vill vi att du kontaktar Linda Sörbye hos polisen i Halmstad på tel. 114 14. Polisen vill gärna ha in dina uppgifter så att vi kan komma vidare i utredningen.

Källa: Polisens hemsida

ANNONS