Minds volontärer i Halmstad bjöds på ett litet julbord i lokalerna vid Lilla torg, där tre företag bidragit med mat och en julklapp för att visa sin uppskattning för verksamheten. ”Våra frivilliga gör ett fantastiskt arbete”, konstaterar verksamhetsledaren Lotta Uvenkrans.
Minds volontärer i Halmstad bjöds på ett litet julbord i lokalerna vid Lilla torg, där tre företag bidragit med mat och en julklapp för att visa sin uppskattning för verksamheten. ”Våra frivilliga gör ett fantastiskt arbete”, konstaterar verksamhetsledaren Lotta Uvenkrans. Bild: Patrik Ljungman

Mind stärker upp självmordslinjen inför julen

För den som varken upplever glädje eller gemenskap kan julen vara en extra tuff tid. Hos föreningen Mind i Halmstad kommer flera volontärer att finnas tillgängliga på telefon, som lyssnande medmänniskor.

ANNONS
|

– Vi märker redan att vi får fler samtal till vår stödlinje än vanligt. För många blir ensamheten extra påtaglig under jul- och nyårshelgerna. Att då kunna ringa och prata med någon kan göra stor skillnad, säger verksamhetsledaren Lotta Uvenkrans.

Den nationella föreningen Mind har funnits drygt ett år i Halmstad och har i dagsläget 47 lokala volontärer. Tillsammans med andra frivilliga runt om i landet bemannar de Självmordslinjen, som besvarar samtal via telefon och chatt varje dag mellan klockan 06 och 24.

– I vanliga fall arbetar vi två dagar i veckan i Halmstad, men många av våra volontärer har anmält att de vill ta extra pass under jul och nyår. Vi kommer därför att finnas på plats under såväl julafton som juldagen, nyårsafton och nyårsdagen, berättar Lotta.

ANNONS

I onsdags bjöds alla volontärer också på ett litet julbord i föreningens lokaler vid Lilla torg, där tre företag bidragit med mat och en julklapp för att visa sin uppskattning för verksamheten.

– Våra frivilliga gör ett fantastiskt arbete, men vi skulle behöva vara ännu fler. I januari och februari kommer vi att hålla nya informationsmöten där vi berättar om vad det innebär att vara volontär hos Mind. I mars håller vi sedan en utbildning för de som blivit uttagna, säger Lotta Uvenkrans.

ANNONS