Bild: Jonas Ekströmer/TT

Munskydd införs på privata äldreboenden och hemtjänst

Attendo inför munskydd för de anställda på samtliga sina omsorgsinsatser i Halmstad, det vill säga äldreboenden och hemtjänst.

ANNONS
|

Frågan om munskydd för anställda inom omsorgen är en het potatis i dessa tider. I går rapporterade HP om 86-årige Anders Holmkvist i Laholm som behövde tjata för att hemtjänstpersonalen skulle använda skyddsutrustning.

Den fajten kommer Attendos kunder i Halmstad slippa ta. Företaget inför nu munskydd som ett komplement till övriga åtgärder som man tagit sedan tidigare.

– Våra kunder ska kunna känna sig trygga i att vi gör allt vi kan för att öka skyddet mo covid-19. Det finns en liten risk att man är smittbärare trots att man inte har några symptom och med den här åtgärden vill vi minska risken för smittspridning, säger Pernilla Rönntoft, verksamhetschef på Attendo Nissastrand, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Sedan tidigare råder land annat besöksförbud på deras äldreboende, man kontrollerar medarbetares hälsotillstånd inför arbetspass och man har utbildningsinsatser för samtliga medarbetare i basala hygienrutiner, hantering av skyddsutrustning och kohortvård.

– Erfarenheter från våra verksamheter i Norge och Finland visar att en ökad nivå på skyddsutrustning, främst munskydd, bidrar till minskad smittspridning på våra äldreboenden, säger Ahmad Darban, verksamhetschef på Attendo Nissabogatan.

ANNONS