Kontorshuset blir i fem våningar om cirka 2 700 kvadratmeter. De fyra översta våningarna ska inrymma Försäkringskassan.
Kontorshuset blir i fem våningar om cirka 2 700 kvadratmeter. De fyra översta våningarna ska inrymma Försäkringskassan. Bild: Wennström & Lundquist Arkitekter

NCC bygger nytt kontor åt Klövern intill lokstallarna

Vid lokstallarna i Halmstad ska ett nytt kontorshus för Försäkringskassan växa fram. Det är NCC tillsammans med fastighetsbolaget Klövern som står bakom 70-miljonersprojektet.

ANNONS
|

”Vi ser fram emot att tillsammans med NCC bygga nya lokaler till Försäkringskassan i Halmstad. Lokstallarna ligger i närheten av både Halmstads stadskärna och resecentrum och har under åren genomgått en stor förändring. Det är med glädje vi fortsätter att utveckla området”, säger Ervin Mezei, kommersiell fastighetsförvaltare på Klövern, i ett pressmeddelande.

Kontorshuset blir i fem våningar om cirka 2 700 kvadratmeter. De fyra översta våningarna ska inrymma Försäkringskassan, medan den första våningen kommer att disponeras av Klöverns eget koncept för kontorshotell, First Office.

– Byggnaden kommer att följa områdets materialval och vara i samma stil som HMS-huset, det vill säga tegel och glaspartier. Det kommer även finnas en takterrass, berättar Robert Karlsson, affärschef på NCC Building Sverige.

ANNONS

NCC har redan sanerat marken, vilket var ett krav för att få bygglov enligt områdets detaljplan, och nu väntar ett omfattande pålningsarbete så fort alla papper skickats in och godkänts.

Byggstart sker i februari nästa år och det nya kontoret beräknas stå klart under andra kvartalet 2022. Affären beräknas kosta 70 miljoner kronor.

– Våra förhoppningar är att hyresgästerna kan börja flytta in i maj 2022, säger Robert Karlsson.

ANNONS