Nu kommer regnet

Måndagen är sista chansen att njuta av sommarvärmen för den här gången. På tisdag kommer regnet - och lågtrycket håller i sig.

ANNONS
|

Efter en vecka med ovanligt höga temperaturer och blå himmel slår vädret nu om. Måndagen bjuder fortfarande på härlig sol och höga temperaturer. Men redan under natten till tisdagen kommer regnet.

– Vi går nu in i en ostadigare period igen, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca väder.

Den kommande tiodagarsperioden kan vi med andra ord räkna med en hel del regn och lägre temperaturer. Erik Rindeskär understryker samtidigt att det är områden med skurar som passerar vilket innebär att det däremellan finns plats för en del sol.

– Så en del dagar kan bli riktigt fina. Men det är absolut en ostadigare period och den varmare luften vi har nu ser jag inte tendens att den ska komma tillbaka. Nu får vi nog räkna med mer normala sommartemperaturer mellan 18 och dryga 20 grader, beroende på om det är en fin eller molnig dag, säger han.

ANNONS

Erik Rindeskär tycker inte att vi med detta ska räkna ut sommaren.

– Juli och augusti brukar vara de varmaste månaderna men de senaste åren har ju sommaren kunnat fortsätta en bit in i september också. Så det kommer säkert komma ett högtryck till med fint väder. Däremot vet inte om vi kommer få en så lång period med så höga temperaturer som vi haft nu, säger han.

ANNONS