Ny vargobservation i Slättåkra: ”En häftig känsla”

Christian Öhrvall satt och spelade kort med sin familj ute på altanen hemma i Slättåkra när hans dotter såg något röra sig i skogskanten. Det hon såg skulle visa sig vara deras första möte med varg. Christian lyckades fånga den på film.

ANNONS
LocationSlättåkra|
|

Det var på tisdagskvällen som familjen Öhrvall hade slagit sig ned för att spela kort ute på altanen hemma i Slättåkra. Plötsligt reagerade dottern i familjen på något som rörde sig uppe i skogen.

– När jag vände mig om såg jag först bara svansen och tänkte direkt att det är nog bara en räv, säger Christian Öhrvall.

När "räven” började närma sig huset gick det upp för honom vad det var han såg.

– När den kom närmare tänkte jag att det måste vara en varg. Det är ingen som bor här i närheten som har en hund som är så stor och varg stämde bäst överens med färgerna, säger Christian Öhrvall.

ANNONS
”När den kom närmare tänkte jag att det måste vara en varg,” säger Christian Öhrvall.
”När den kom närmare tänkte jag att det måste vara en varg,” säger Christian Öhrvall. Bild: Privat

Trots att han blev tagen av mötet med vargen var han aldrig orolig. Han tog dock det säkra före det osäkra och stängde in familjens två hundar och katter på altanen i fall någon av dem skulle ha fått för sig att springa fram och hälsa.

Christian Öhrvall lyckades även fånga vargen på film när den kommer springandes på vägen utanför huset.

– De var en häftig känsla, det är mitt första möte med en varg. Visst har man hört att folk har sett varg här i trakterna, men man räknar inte med att att se en komma springandes på vägen utanför huset, säger han.

ANNONS