Oro och ilska efter onsdagens rånförsök

För några dagar sedan blev Camilla Nordström utsatt för rånförsök utanför sitt hem i Halmstad. Efter att chocken har lagt sig har ilskan tagit vid.

ANNONS
|

Det var i onsdags kväll, strax innan midnatt, som Camilla Nordström gick ut för att röka. Hon berättar att en man i 50-årsåldern med luvtröja på huvudet plötsligt dök upp. "Give me your phone", sa han till henne, ge mig din telefon. När hon vägrade tog mannen, enligt Camilla, tag i hennes arm och drog ner henne på marken. Tumult uppstod och mannen tappade greppet om Camilla Nordströms arm. Hon lyckades ta sig upp och springa in i huset.

LÄS MER: Kvinna utsatt för rånförsök

Camilla Nordström ringde polisen direkt för att anmäla det som hänt. Det tycker hon att alla ska göra.

ANNONS

- Polisen måste få vetavad som händer. Kanske kan det hjälpa någon annan som blir utsatt om polisen känner till tidigare fall och har signalement.

Uppsökte sjukhus

Camilla Nordström åkte också upp till sjukhuset för att dokumentera eventuella skador. Några skrapsår och lite näsblod konstaterades, men inga andra fysiska skador. Däremot har hon troligen genomgått en chock.

Camilla Nordström berättar att hon inte blev rädd när det hände, bara arg.

- Det var först efteråt, när jag samlat mig, som rädslan kom. Över vad som kunde ha hänt.

Nu kommer tankar på att lära sig självförsvar. Eller att skaffa hund. Den senaste tidens angrepp på kvinnor och tjejer på bland annat festivaler oroar.

- Jag känner mig mer otrygg i allmänhet när jag är ute än tidigare. Det gör mig förbannad att det hindrar en från att göra saker som man annars skulle göra.

Främling ville hjälpa

Mitt i allt ilska och oro känner Camilla ett sting av värme för den medmänsklighet och som hon fick uppleva under rånförsöksnatten. En man som passerade med sin hund kom fram till henne när hon satt och pratade med sin pojkvän, som var mycket upprörd över det som hänt.

- Han uppfattade nog att min pojkvän var arg på mig. Han frågade flera gånger om jag verkligen var ok, säger hon.

ANNONS

- Jag har förut levt i relationer med våld och har flera gånger blivit utsatt för våld på offentlig plats. Ingen har någonsin kommit fram och kollat att jag är ok. Att det finns människor som vågar lägga sig i, vågar gå fram är viktigt, säger hon.

Nu vill Camilla Nordström uppmana alla kvinnor och tjejer till försiktighet när man är ute.

- Jag tycker alla tjejer ska tänka efter när man är ute, att se till att inte gå själva. Jag tycker också att man borde lära ut självförsvar i skolan till alla tjejer, säger hon.

ANNONS