Efter larmet om skottlossning på Andersberg hittade polisen tomhylsor, men det är fortfarande oklart vad som hänt och om någon kommit till skada. Händelsen rubriceras som försök till mord eftersom det var mycket människor i rörelse i området.
Efter larmet om skottlossning på Andersberg hittade polisen tomhylsor, men det är fortfarande oklart vad som hänt och om någon kommit till skada. Händelsen rubriceras som försök till mord eftersom det var mycket människor i rörelse i området. Bild: Johan Nilsson/TT

Polisen söker vittnen till skottlossningen på Andersberg

Trots ett intensivt polisarbete är det är fortfarande oklart vad som hände vid lördagsnattens skottlossning på Andersberg och om någon blev skadad.
– Vi jobbar med dörrknackning i området och är förhoppningsfulla. Den här sortens brottslighet ska vi inte ha i ett bostadsområde, säger kommissarie Marie Nilvé.

ANNONS
LocationAndersberg|
|

Det var sent i lördagskväll, vid 22.45, som det kom in ett samtal till SOS Alarm om att det hörts höga smällar vid ett grönområde nära Andersbergsringen. Tidigare under dagen och kvällen hade området fyllts av flera hundra personer som tittat på gatuteater och lyssnat till musik i samband med en festival som arrangerades av kommunen och HFAB.

– När vi kom till platsen så spärrade vi av ett område och sökte även med hundar. Vi hittade då tomhylsor, som tyder på att någon avlossat ett vapen, men vi vet inte om någon blivit skadad, säger Marie Nilvé, som är jourhavande förundersökningsledare.

ANNONS

Rubriceras som försök till mord

Att skottlossning sker mitt i ett bostadsområde ser hon som extra allvarligt.

– I och med att det varit en festival under dagen och kvällen så var det mycket folk i rörelse. Det är därför vi rubricerar det här som försök till mord. Man kan ju fundera på varför något sådant här händer strax efter en så positiv händelse, som den här festivalen verkar ha varit, säger Nilvé.

Under söndagen och måndagen har polisen sökt efter vittnen till skottlossningen, bland annat genom att knacka dörr på Andersberg.

”Vi accepterar inte det här”

– Vi har pratat med ett flertal personer och är intresserade av eventuella foton och filmer som tagits vid tidpunkten. Än så länge har vi inte en klar bild av vad som hänt och vem som gjort vad, men det är det pusslet vi nu försöker lägga. Vi vill visa att vi inte accepterar det här, säger Marie Nilvé.

Märker ni av en oro bland boende på Andersberg?

– Vi ställer ju inte så känslomässiga frågor när vi knackar dörr, men jag kan mycket väl tänka mig att folk känner sig oroade. Det var så jag själv kände när jag hörde vad som hänt. Polisen arbetar ju även mycket med att skapa trygghet på Andersberg. Man ska känna att vi är närvarande, säger Marie Nilvé.

ANNONS

Läs mer: Skottlossning på Andersberg

Läs även: Kulturen lyfter i Andersberg

ANNONS