Restauranger ska få råd i hur man minskar virusspridning. Genrebild.
Restauranger ska få råd i hur man minskar virusspridning. Genrebild. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Så ska miljö- och hälsoinspektörer hjälpa restauranger minska coronaspridning

Restauranger, barer och kaféer i Halmstad har börjat få besök av miljö- och hälsoinspektörer. De ska hjälpa verksamheterna att minska spridningen av covid-19.

ANNONS
|

Inspektörerna inledde sin besöksturné förra veckan. Syftet är att ge råd och stöd till restauranger, pizzerior, kaféer och barer i kommunen om hur man bäst minskar spridningsrisken av covid-19.

Planen är att alla privata verksamheter som serverar mat och dryck ska besökas.

– Det här handlar inte om att vi ska gå runt med pekpinnar utan vi vill verkligen bara stötta och hjälpa restaurang- och barägare i den här svåra tiden, säger Susanne Carlsson som är miljö- och hälsoinspektör i Halmstad i ett pressmeddelande.

Råden handlar bland annat om hur nära bord och stolar bör stå, handtvätt och vad som gäller kring take-away och köbildning.

ANNONS

– Många gånger ligger de här verksamheterna steget före och har jättebra koll kring hur saker och ting ska skötas, ändå tror vi att det är bra att vi finns här och erbjuder hjälp och stöd, fortsätter Susanne Carlsson.

ANNONS