Stök på bibblan drabbar Aziz Mohaitis verksamhet

Aziz Mohaiti som driver restaurangen på Stadsbiblioteket är förtvivlad. Orsaken är stökiga och ibland aggressiva besökare i kombination med att folk dricker och skräpar ner i lokalen när hans verksamhet är stängd.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Efter att ha drivit restaurangen i snart två år är Aziz Mohaiti sugen på att utöka med bland annat temadagar och ett större utbud. Men problem som upptäckts med tiden har gjort honom osäker.

– Det här är en fantastisk miljö och jag trivs jättebra och har fått så fint stöd av kommunen, men det händer saker här som inte bör hända, säger han.

Offentlig verksamhet

Konflikten ligger i att hans restaurang är belägen i en offentlig verksamhet dit alla ska ha tillträde.

– Alla har rätt att komma hit och läsa en tidning – det är inga problem. Men man kan inte sitta här och läsa i tre, fyra timmar och ta upp platser från dem som vill äta och fika och man kan inte sova medan man läser en tidning. Man kan inte heller vara otrevlig, högljudd eller aggressiv för det stör övriga kunder, säger han.

ANNONS

Dessutom uppehåller sig folk i lokalen innan han öppnar och efter att han har stängt. Bevis på det har han hittat i form av bland annat tomma öl- och spritflaskor samt sprutor.

– Det är ett bekymmer, jag har tillstånd som jag måste sköta och jag har en hyra att betala och jag vill att mina gäster ska känna sig trygga när de kommer hit och tycka att det är trivsamt här.

Tvingas dubbel-städa

Ett annat problem är att Aziz och hans personal ofta tvingas börja med att städa när han kommer på morgonen för att det är stökigt och skräpigt i lokalen

– Då har jag ju redan städat innan jag stängt kvällen före, tillägger han.

Av både hygieniska och ekonomiska skäl vill Aziz får ordning på situationen. I en skrivelse till kommunen föreslår han bland annat att lokalen hålls stängd när restaurangen är stängd, att man tar fram en åtgärds/stödplan för hur och när man får avvisa personer som inte sköter sig och att tidningsställen flyttas ut från restaurangdelen.

– Jag kan tyvärr inte utveckla min verksamhet under de här omständigheterna. Jag älskar mitt jobb och brinner för det jag gör men blir lite bromsad av detta och det gör mig ledsen, säger han.

ANNONS

Martin Gillgren, avdelningschef, berättar att det förs diskussioner om att flytta tidningsställen ut från restaurangdelen, men däremot känner han inte till problemet med att folk skräpar ner och lämnar kvar tomma flaskor och burkar.

– Jag har precis kommit tillbaka från semestern och kommer att träffa Aziz för att gå igenom hans tankar, uppger han.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS