Stort intresse för barn-triathlon

Den årliga Åhlatriaden samlade i lördags både vuxna och barn att slänga sig i vattnet, trampa vidare på cykel och slutligen springa en runda i natursköna Simlångsdalen. Och intresset bland barnen var stort.

ANNONS
|

Åhlatriaden, triathlonloppet som startade som ett projektarbete på gymnasiet av grundaren Jessica Åhlund för åtta år sedan, har nu blivit en årlig tradition. I år var det andra året som det även fanns ett barnlopp. Förra året deltog 17 barn men i lördags var det 50 barn som stod samlade nere vid Simlångens strand klockan 13 när startsignalen för loppet gick. Ett hav av blå simmössor guppade otåligt runt innan start.

Bröderna Axel och Sixten Floric, 9 respektive 7 år, är på besök i Frösakull från Stockholm över sommaren och det var första gången för dem som de var med om ett triathlonlopp. Axel Floric berättar om sin strategi inför loppet.

ANNONS

- En kilometer är ganska kort så jag ska springa fort hela tiden, säger han.

När startskottet gick kastade sig barnen i vattnet med ett plask och simmade en 50 meter lång runda i vattnet, ivrigt påhejade av föräldrarna på stranden. Sen snabbt upp på cykeln för en tre kilometer lång tur och avslutningsvis en kilometer springtur innan målgång. Väl i mål pustade Stockholmskompisarna ut med medaljerna runt halsen. Vad var jobbigast?

- Springningen och cyklingen. Och simningen. Allt var jobbig, säger Sixten Floric.

På eftermiddagen var det dags för de vuxna. Men då var sträckorna lite längre - 400 meter simning, två mil på cykel och 5 kilometer löpning.

ANNONS