En supporter till Nybro Vikings misshandlades utanför Halmstad Arena efter lördagens match mellan Halmstad Hammers - Nybro.
En supporter till Nybro Vikings misshandlades utanför Halmstad Arena efter lördagens match mellan Halmstad Hammers - Nybro.

Supporter misshandlad efter Hammers match

En Nybro-supporter ska ha misshandlats utanför Halmstad arena efter matchen mot Hammers på lördagskvällen. Enligt polisanmälan började supportrar från båda sidor "hetsa" mot varandra efter matchen. I tumultet försökte offret, enligt egen utsago, gå emellan för att lugna situationen när han knockades till marken.

ANNONS
|

Det var under lördagseftermiddagen som Halmstad Hammers tog emot Nybro Vikings i en het ishockeymatch i Allettan. Hammers vann till slut matchen med 4–3, men det ska ha blivit ganska stökigt efter matchen, enligt uppgifter till HP.

Uppgifterna bekräftades av polisens presstalesperson för region Väst, Ulla Brehm, under söndagsmorgonen.

– Polisen larmas dit strax efter halv sex och tydligen är det en ordningsvakt som hör av sig och uppger att det är stökigt på matchen. Det provoceras och bråkas säger vakten och tydligen ska en eller flera personer ha avlägsnats. Men de personerna har inget att göra med misshandeln framkommer det senare, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Uppgifterna kring exakt vad som har hänt är inte helt klart men Ulla Brehm förklarar att man får uppgift om att en ambulans behövs till platsen.

– Det kommer uppgifter om att en person är medvetslös men sedan ska tydligen den personen stå upp. Jag ser inga övriga uppgifter om skadeläget men ambulans larmades till platsen.

Bilden klarnar något i samtal med den lokala polisen. Enligt anmälan ska offret ha skadats i samband med att han, enligt egen utsago, försökte gå emellan för att lugna den upptrissade stämningen mellan supportrarna efter matchen.

Han var på väg till bussen när bråket eskalerade.

Offret ska ha fått motta flera knytnävsslag i ansiktet. Han ska ha blött från ett ögonbryn och möjligtvis fått sin näsa bruten, enligt anmälan. Offret beskrivs ha däckat av smällarna. Han undersöktes av ambulanspersonal vid tillvaknandet men avböjde sedan vidare vård.

Tack vare en besökare på plats kunde en misstänkt gärningsman identifieras.

– Det är en besökare på den här tillställningen som ska ha sprungit ikapp den misstänkte och det är en person i 20-årsåldern som säkras på plats av polis. Här står inget bland mina uppgifter att någon grips eller tas med, men en misstänkt har anträffats tack vare ett rådigt ingripande, säger Ulla Brehm.

ANNONS

Den utpekade är skäligt misstänkt för misshandeln, men har ännu inte hörts av polis.

P4 Kalmar var först att rapportera om händelsen i går kväll.

ANNONS