Tävling: Hot Dog - vi söker sommarens härligaste hund

Hundar sökes. Härliga, roliga, glada hundar. Små eller stora. Pigga eller lata. Hallandspostens bildtävling är öppen för dem alla.

ANNONS
|

I många år har Hallandspostens läsare utsett årets lussekatt i midvintertid.

Gensvaret från kattälskarna brukar vara enormt.

I sommar får hundälskarna chansen att ta revansch. Nu är det vovvarnas tur att vara med på bild och tävla om att bli Hallandspostens Hot Dog.

Skäll inte på tävlingsnamnet. Det syftar INTE på varma hundar i bilar. För den som vill fördjupa sig står bokstäverna för:

•H som i ”härlig”

•O som i ”omtyckt”

•T som i ”tokig”

•D som i ”dresserad” (eller inte)

•O som i ”oj, oj, oj ”

•G som i ”goast i världen”

ANNONS

För det är ju det hundar är. Och mycket mer därtill.

En som av en händelse fick förhandskännedom om tävlingen är Anita Svensson som dök upp utanför Hallandspostens redaktion för att lämna ett brev. Med sig hade hon pudeln Fiffi.

– Det kanske är ett fantasilöst namn på en pudel, men jag tycker så mycket om det. När jag var au pair i Paris i min ungdom hade familjen tre pudlar och min favorit var deras vita Fiffi. På den vägen är det, även om min egen Fiffi är grå.

Men fotografera Fiffi till den här artikeln får vi inte, trots att vi frågar snällt. Fiffi är nämligen rakad på ena sidan.

– Hon fick ett fult sår och veterinären var tvungen att ta bort pälsen för att komma åt. Den får allt växa ut igen innan Fiffi får vara med på bild. Jag är lite fåfäng å hennes vägnar, säger Anita Svensson och skrattar.

Istället får två HP-medarbetares hundar – som har pälsen kvar på alla ställen – agera fotomodeller.

Päls eller inte, i tävlingen Hot Dog är alla hundar välkomna. Fram till den 9 augusti tar vi emot bilder. Du kan skicka dem i mejl till lasarbilder@hallandsposten.se eller hashtagga #hphotdog på Instagram.

ANNONS

Ett urval av bilderna kommer att publiceras löpande på Hallandsposten.se och i tidningen. Vilken hund som blir årets Hot Dog utses av en hundälskande jury på Hallandsposten. Förutom äran får vinnarhundens husse eller matte också ett presentkort.

ANNONS