Bild: HP/Arkiv

Undervisning på distans för högstadiet förlängs

Eleverna på högstadiet kommer att få fortsätta studera växelvis hemma och växelvis på skolan minst fram till vecka 16. Beslutet har fattats med hänvisning till rådande smittläge.

ANNONS
|

Beskedet om när eleverna i årskurs 7–9 får komma tillbaka till skolan fortsätter ändras.

I mitten av februari var tanken att de skulle tillbaka till sina skolor på heltid från och med den 22 mars. Men knappt en vecka senare kom nya bud – växelvis distansundervisning skulle fortsätta fram till och med veckan efter påsklovet på inrådan från Smittskydd Halland.

LÄS MER:Snart slut på undervisning på distans för högstadiet

LÄS MER:Smittskydd rekommenderar utökad distansundervisning

Under torsdagskvällen stod det klart att det blir en förlängning av distansstudierna. Barn- och ungdomsförvaltningen meddelade då vårdnadshavare via Unikum att det blir fortsatt växelvis distansundervisning för högstadiet minst fram till vecka 16.

”Undantag finns för elever i grundsärskolan och de elever som rektorn bedömt är i behov av undervisning på skolan”, skriver förvaltningen.

ANNONS

Orsaken till beslutet, som har fattats i samråd med Smittskydd Halland, uppges vara det rådande smittläget i Halmstad.

Skolorna kommer dock att successivt öka antalet elever i skolan. Målet är att alla elever från vecka 16, som inleds med den 19 april, ska få undervisning i sin skola på heltid.

Enligt utskicket har förvaltningen gjort en enkät riktad mot högstadieeleverna, där de har fått svar på frågor om distansundervisningen. Denna enkät kommer att genomföras en gång till.

”Det är viktigt för oss att ta del av elevernas åsikter”, skriver förvaltningen.

HP söker företrädare för barn- och ungdomsförvaltningen för en kommentar.

ANNONS