Victor undkom skador med några sekunders marginal

Två och ett halvt år gamla Victor Karahan satt och lekte på golvet. När han reste sig för att hämta något i sitt rum krossade en tung sten fönstret och landade där han nyss suttit.

ANNONS
|

Mamma Dzenana Karahan är upprörd så att hon nästan har svårt att berätta om händelsen. Hur kan någon inte förstå vilken skada en knytnävsstor sten kan utgöra när den kastas mot en fönster? frågar hon sig upprört.

– Min man satt i soffan intill, det var vid 19.30 på söndagskvällen. Victor lekte och höll på att prova olika kläder. Han ville ha flera att prova och gick in till sitt rum. När stenen kastades fick min man allt glassplitter över sig och blev jätterädd, berättar Dzenana Karahan.

Hennes man for upp, sprang ut för att försöka se vilka som kastat stenen. Strax efter sprang Dzenana också ut.

ANNONS

Jätterädd

Hennes dotter bor ett par hus bort och hade sett några killar gå fram och tillbaka på Gamla Prästvägen i närheten av Dzenanas hus. Men trots att Dzenanas man körde runt i bil och letade hittade de inga som varit inblandade i stenkastningen.

– Victor var också jätterädd. Jag ringde polisen, men de kom inte ens hit. Men tänk om någon av oss hade fått stenen i huvudet, fortsätter Dzenana Karahan.

”Känna mig trygg”

Deras hus ligger precis intill gång- och cykeltunneln under Gamla Prästvägen. Hon gör en koppling till närheten till Andersberg.

– Det är väldigt oroligt där och det är nära. Vi har redan ringt snickare för att se om vi kan bygga om staketet. Vi känner oss utsatta här.

Precis som andra boende i området har familjen upplevt påtagliga störningar ifrån de stora parkeringarna vid köpcentren i Stenalyckanområdet. Störningarna går i vågor och för tillfället har de ungdomar som samlas på helgkvällar valt en parkeringsyta lite längre bort, där de stör mindre.

– Det här är mitt hem. Jag ska ju kunna känna mig trygg här, konstaterar hon och berättar att förra året utsattes huset för äggkastning vid Halloween-helgen.

”Det är fruktansvärt”

–Det var så klart inte roligt, men det gick i alla fall att tvätta bort. Stenkastningen är något helt annat. Och jag kan inte komma på någon som helst anledning till att det här har hänt. Vi har inga ovänner, säger hon och beskriver känslan som sitter kvar inom henne:

ANNONS

– Det är fruktansvärt. Jag ser allvarligt på det här. Det här är verkligen inget bus. Föräldrar måste prata med sin barn om vad de gör på kvällarna.

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse.

ANNONS