22 nya hyreslägenheter har blivit till på vinden i Willhems hyreshus i Linehed.
Lägenheterna är mellan 33 och 35 kvadratmeter stora och kostar drygt 5700 kronor i månaden. Bild: Willhem

Vinden har omvandlats till 22 hyresrätter

En vind som tidigare bestått av förråd och tomma ytor har nu förvandlats till 22 kvadratsmarta lägenheter. Nu är samtliga hyresrätter i bostadsbolaget Willhems senaste projekt uthyrda.

ANNONS
LocationLinehed|
|

I tre av de fyra huskropparna av Willhems fastighet från 1950-talet på Hemmansvägen på Linehed har vinden fått nytt liv. Ensamma dammråttor och bortglömda förråd har ersatts av 22 nybyggda hyresrätter.

Samtliga lägenheter består av ett och ett halvt rum med kök och är mellan 33 och 35 kvadratmeter stora. De nya hyresgästerna har flyttat in i etapper och under helgen flyttade de sista in.

Från outnyttjad vind till färdiga lägenheter

– Vinden har tidigare varit helt oinredd och oisolerad. Tidigare användes det som lägenhetsförråd till viss del men det var också bara tomma utrymmen. Samtidigt hade vi stora outnyttjade områden i källaren så dit vi kunde flytta förråden, på så sätt frigjorde vi ytorna, säger Rikard Nordström, nyproduktionschef på Willhem.

ANNONS

Lägenheterna beskrivs av Willhem som perfekta för den som ska skaffa sitt första egna boende och närheten till högskolan fanns i åtanke när vinden renoverades.

– Tanken att studenter är en målgrupp är så klart inte långt borta. Storleken på lägenheterna och att det inte finns någon hiss upp till vinden gör att de är framförallt aktuella för unga och singelhushåll, säger Rikard Nordström.

Är det vanligt att man bygger lägenheter i outnyttjade delar av gamla hus?

– Vi försöker gör det så långt som det bara går, det finns potential att bättre utnyttja det fastighetsbestånd som finns. Vi jobbar intensivt med att söka upp och hitta möjligheter till det.

De nya lägenheterna har en hyra runt 5700 kronor i månaden och samtliga är uthyrda. Ett liknande projekt är på gång i grannfastigheten där det ska byggas 12 lägenheter.

ANNONS