Elvisbandet uppträdde på hemmaplan för sin äldsta publik

De största fansen såg till att ta plats några meter från scenen och diggade musiken. När Elvis4Ever höll en utomhuskonsert på Malmagårdens äldreboende fylldes trädgården av en trogen publik.

ANNONS
|

I dessa coronatider då besöksförbud fortfarande gäller på landets äldreboenden passar det extra bra med en utomhuskonsert. På första parkett, under ett skuggande träd satt Ingvar Falk och Kjell Norrmann, som verkligen uppskattar Elvis Presleys låtar.

– Det är själva musiken och känslan jag gillar. Min favoritlåt är Yesterday, berättar Kjell Norrmann med ett leende.

Och visst spred Hylteelvisarna glädje denna varma och soliga junidag. Den stora parkliknande trädgården gjorde det också lätt att hålla avstånden. Utanför stängslet stod en rad nyfikna Hyltebor och ett par från Halmstad hade ställt upp brassestolarna.

Coverbandet Elvis4Ever grundades ursprungligen i Hylte och medverkade ett tag i Elviskvällarna. Nuförtiden har originalmedlemmen Tommy Lindgren sällskap av Börje Andersson.

ANNONS

På Malmagården bjöd de på smäktande ballader och svängiga klassiker. Ett troget fan framme vid scenen, Runo Gustavsson, passade på att gå fram till Elvisarna och önska låten Maria Maruschka.

Utomhuskonserterna syftar bland annat till att bryta ensamheten och tristessen nu när det råder besöksförbud på äldreboenden.

– Vi har spelat 35 utomhuskonserter sedan det här coronaviruset drabbade samhället. Men ”kärlekens virus” kan ibland vara lika illa, säger Tommy och lockar till skratt bland publiken innan han drar igång nästa låt.

LÄS MER:

ANNONS