Camilla Johansson, näringslivsansvarig på Hylte kommun, hoppas att den interaktiva framtidsmässan ska bli ett återkommande inslag framöver.
Camilla Johansson, näringslivsansvarig på Hylte kommun, hoppas att den interaktiva framtidsmässan ska bli ett återkommande inslag framöver.

Interaktiv framtidsmässa ska sätta Hylteföretagen i fokus

Hylte kommun arrangerar för första gången en interaktiv framtidsmässa för högstadieelever, gymnasieelever, vuxenutbildningen, allmänheten och näringslivet.
– Det innebär att alla besökarna kommer att kunna testa på olika saker i olika företags eller branschers montrar, säger Camilla Johansson, näringslivsansvarig på Hylte kommun.

ANNONS
|

En aktivitetsbaserad framtidsmässa. Det är vad elever och allmänhet bjuds på när Hylte kommun arrangerar framtidsmässa i den 7 november.

– Vi har arrangerat mässor för högstadieelever förut men det här är första gången vi arrangerar på det här sättet, säger Camilla Johansson, näringslivsansvarig på Hylte kommun.

Aktivitetsbaserade montrar

I år bjuds nämligen inte bara högstadieelever in till framtidsmässan, även Kompetenscentrum med gymnasieelever och vuxenutbildning är välkomna samt allmänheten.

– Vi kommer att ha första delen av mässdagen stängd för skolelever men sedan öppnar vi upp för allmänheten under de sista timmarna, säger Camilla Johansson.

Företagen som är med under mässan ska helst ha aktivitetsbaserade montrar för att besökarna ska kunna känna, klämma och hamra.

ANNONS

– Vi kommer att ha branschzoner i Örnahallen där mässan är och är det då ett byggföretag som är i bygga/bo-delen så kanske besökarna kan testa att hamra i deras monter, säger Camilla Johansson.

Vill ha en bredd över branscherna

Konceptet har Hylte kommun hittat i Varberg på en mässa och framtidsmässan är ett samarbete mellan näringsliv, arbetsmarknadsenheten på Hylte kommun, HR och Kompetenscentrum.

– Men sedan har vi Hyltefierat på vårt eget sätt för att det ska passa hos oss, säger Camilla Johansson som tycker att mässan ska bli ”jättespännande”.

– Det ska bli superkul och ett bra sätt att sätta Hylte på kartan.

Hittills är det tolv företag anmälda men med kommunens olika verksamheter är antalet uppe i 22-23.

– Hade vi fått in 25-30 företag och en bredd över branscherna hade det varit jättekul. Jag vet att bara på Hylte kommun kommer det att vara ett rekryteringsbehov framöver och det här är ett sätt för företagen att möta framtidens medarbetare och stärka sitt varumärke både som företag och som bransch. Det finns många aspekter, säger Camilla Johansson som hoppas att mässan ska bli ett återkommande inslag framöver.

ANNONS