Skejtparkföreningens ordförande Johan Petersson får utmärkelsen årets möjliggörare.
Skejtparkföreningens ordförande Johan Petersson får utmärkelsen årets möjliggörare. Bild: Fanny Berg/HP Arkiv

Johan Petersson gjorde skejtparken möjlig – nu prisas han

Han har lett arbetet med att förverkliga skejtparken i Hyltebruk. Nu får Johan Petersson utmärkelsen årets möjliggörare.

ANNONS
LocationHyltebruk|
|

Inför årets prisutdelning den 17 september åker Företagarna i Hylte ut och överraskar 2020 års vinnare. Inom kategorin årets möjliggörare har man utsett skejtparkföreningens ordförande och parkens initiativtagare Johan Petersson.

– Fantastiskt häftigt! Resan har inte alltid varit rak, men det har funnits ett starkt engagemang och många har stöttat oss. Det är många inblandade, inte bara jag, säger Johan Petersson i Företagarnas överraskningsfilm som är filmad på hans arbetsplats AJ Produkter i Halmstad.

Johan Petersson arbetade hårt i flera år för att Hyltebruk skulle få en egen skejtpark. Några av pusselbitarna som skulle läggas var finansieringen av parken, dess placering och det administrativa arbetet för att uppfylla alla myndighetskrav.

ANNONS

– En möjliggörare är någon som gör något extraordinärt möjligt. Något som kräver ganska mycket jobb, eftertanke och samverkan, konstaterar Camilla Johansson, näringslivsansvarig på Hylte kommun, i filmklippet.

I september 2019 invigdes den stora aktivitetsytan bakom Forum i Hyltebruk med pompa och ståt. Invigningshelgen sammanföll med både Tågdagarna och Sommarfesten – och som grädde på moset arrangerades tävlingen Betongcupen och OS-kval för landets främsta skejtare i den nya parken.

Du har varit med på hela resan med skejtparken – från idé till invigning. Hur har det varit?

– Det har varit en väldigt intressant resa för alla inblandade och vi har lärt oss vilken effekt man kan få av ett sådant projekt. Vi har skapat en mötesplats för barn och unga att hänga på, säger Johan Petersson till HP.

Vad blir nästa steg?

– Det är fortfarande en utmaning att vara en hållbar förening över tid. Vi vill kunna erbjuda en annan typ av aktivitet än de traditionella idrottsföreningarna. I skejtparken är det upp till ungdomarna att sätta kraven på sig själva. Det enda kravet vi har är att man ska vara en schysst kompis mot de andra utövarna.

LÄS MER:

ANNONS