Under manifestationen uppmanade flera politiker kommuninvånarna att sträcka ut en hjälpande hand.
Under manifestationen uppmanade flera politiker kommuninvånarna att sträcka ut en hjälpande hand. Bild: Hylte kommun

Manifestation hölls i centrum: ”Stort stöd till Ukraina”

Närmare 200 kommuninvånare deltog i en manifestation mot kriget i Ukraina.
– Det var en fin och viktig kväll där politiken i Hylte visade en väldigt stor samsyn och stort stöd till Ukraina och de som söker sig hit i skydd från kriget, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

ANNONS
LocationHyltebruk|
|

Genom onsdagens manifestation utanför Gamla hallen i centrala Hyltebruk ville fullmäktiges ledamöter visa att de tillsammans står upp för fred och demokrati.

– Det var en lyckad manifestation. Det finns en stor samstämmighet att vi ska bidra och ta vår del av ansvaret från Hyltes sida, menar Ronny Löfquist.

Micael Arnström (S), kommunfullmäktiges ordförande, hissade den ukrainska fanan och höll ett inledande tal där han uppmanade alla att visa sin avsky över attacken mot den självständiga nationen Ukraina.

”Vi behöver ge av vår tid och vårt överflöd”

Att hjälpa de människor som är på flykt från kriget är en självklarhet, menar Arnström.

– Vi har en mänsklig och moralisk skyldighet att hjälpa där vi kan. Vi har tidigare gjort en avgörande insats vid flyktingkriser och vi kommer återigen att visa att vårt Hyltehjärta är öppet.

ANNONS

Oppositionsrådet Anna Roos (C) ville uppmana kommuninvånarna att sträcka ut en hjälpande hand.

– Vi behöver visa vår solidaritet, ge av vår tid och vårt överflöd till dem som är kvar i Ukraina och dem som kommer till Sverige tomhänta med ett bagage av oro, rädsla och ovisshet. Tillsammans kan vi skapa en varmare och fredligare värld, sade Anna Roos.

LÄS MER:Mikael tar emot åtta ukrainska flyktingar i Charlottenlund

LÄS MER:Milena flydde i 14 dagar för att ta sig från Ukraina till Långaryd

ANNONS