Bild: Kenny Hjälte/arkiv
Bild: Kenny Hjälte/arkiv

Fuskande fiskare fick ingen fångst

Fisketillsynsmän fick gripa in mot två män utan fiskekort som lagt nät i Lagan. Nu åtalas en 34-årig man för brott mot fiskelagen.

ANNONS
|

Vid halvniotiden en kväll i september förra året åkte två fisketillsynsmän ut för att kontrollera att de som fiskar i Lagan följer reglerna. Vid järnvägsbron fick de napp. Där var två män som inte hade tydliga fiskekort på sig och dessutom hade lagt ut ett nät i vattnet. Vid vattenbrynet låg även två fiskespön.

En man stod uppe på bron medan den andra var vid vattnet och bedyrade att han inte visste att nätfiske var förbjudet och att fiskekort behövdes.

I väntan på att polisen skulle anlända försökte mannen som stått på bron avvika genom att gå och gömma sig i en buske. Men följde sedan snällt tillbaka till sin 34-årige kompis som nu åtalas för brott mot fiskelagen, då han erkänt att spöna och nätet var hans.

ANNONS

34-åringen berättade i förhör att han hade gjort en fem-sex kast ut i vattnet utan att få napp innan han kastade ut nätet. Han uppgav att nätet bara legat i två minuter innan kontrollanterna kom.

Fiskeutrustningen konfiskerades på plats.

ANNONS