Laholmshems styrelse vill ta god tid på sig att ersätta den sparkade vd:n Stefan Lundström. På bilden från november visade han var det kommunägda bostadsbolaget vill bygga ett 60-tal lägenheter i Veinge.
Laholmshems styrelse vill ta god tid på sig att ersätta den sparkade vd:n Stefan Lundström. På bilden från november visade han var det kommunägda bostadsbolaget vill bygga ett 60-tal lägenheter i Veinge. Bild: arkiv

Ingen ny vd i sikte för Laholmshem

Laholmshem tar det lugnt i jakten på en ny vd efter sparkade Stefan Lundström.
– Det är ingen panik, säger styrelseordförande Roland Gottfridsson (C).

ANNONS
LocationLaholm|
|

Nästan fyra månader har gått sedan Laholmshems styrelse avsatte vd:n Stefan Lundström med omedelbar verkan.

Kommunledningen hade förlorat förtroendet för den högsta chefen för det kommunägda bostadsbolaget. Droppen som fick bägaren att rinna över var när kritiska meddelanden som Lundström hade skrivit privat visades upp för politikerna.

Hyresrätter och byggen

Ännu har bolaget inte påbörjat rekryteringen av en efterträdare. Laholmshem har hand om 1 600 hyreslägenheter och, via ett dotterbolag, alla kommunens fastigheter och byggen.

– Vi har sagt att vi avvaktar lite över sommaren och ska diskutera det vidare i höst. Vi har en tillförordnad vd som sköter det hela. Vi ser det inte från styrelsen som någon panik, säger Roland Gottfridsson.

ANNONS
Centerpartisten Roland Gottfridsson är styrelseordförande i kommunägda Laholmshem och dotterbolaget Kommunfastigheter.
Centerpartisten Roland Gottfridsson är styrelseordförande i kommunägda Laholmshem och dotterbolaget Kommunfastigheter. Bild: arkiv

Bolagets ekonomichef och vice vd, Peter Johansson, har tills vidare gått in som tillförordnad vd. Det ger styrelsen andrum.

– Vi har sagt att vi ska ta tid på oss.

Påverkar det verksamheten att inte ha en ordinarie vd?

– Inte på så kort tid, däremot på längre sikt. Men det är så mycket vi redan har inplanerat och som är på gång. Peter är väl insatt i det hela. Alla andra är kvar också, som vet hur vi ska göra. Det hade varit värre om vi inte hade haft någon vice, säger Roland Gottfridsson.

Stor fallskärm

Vd-frågan kommer upp igen på nästa styrelsemöte i slutet av augusti, men inga beslut kring hur rekryteringen ska gå till väntas då.

Stefan Lundström fick en fallskärm värd 1,6 miljoner kronor.

LÄS MER:Laholmshem avsätter vd:n med omedelbar verkan

LÄS MER:Stefan Lundström kommer att få sparken

LÄS MER:Förlorat förtroende – nu hänger Laholmshems vd löst

ANNONS