Kommunrådet tipsade kronprinsessan om Sveriges längsta strand

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ringde upp Laholms kommunråd Erling Cronqvist (C) för att höra hur kommunen klarar sig i coronapandemin. De fick en stående inbjudan att besöka stranden.

ANNONS
LocationLaholm|
|

– Ett väldigt lättsamt och trevligt samtal, säger Erling Cronqvist (C) som det majestätiska videosamtalet till ära hade tagit på sig vit skjorta och slips.

Kommunrådet passade förstås på att försöka locka tronarvingen till ett besök i Laholm.

– Jag tog givetvis tillfället i akt att bjuda hit kronprinsessparet när det här väl är över, men jag misstänker att de fått den inbjudan av alla kommuner. Jag berättade om läget och Sveriges längsta sandstrand. De har aldrig varit här, så det hade varit trevligt, säger Cronqvist.

Hemligt på förhand

Kronprinsessparet gör sedan en tid tillbaka digitala nedslag runt om i Sverige för att få en bild av hur kommunerna hanterat pandemin.

ANNONS

– De var pålästa och visste att vi har bra företagsklimat och är en tillväxtkommun. De ville höra vilka utmaningar vi har framför oss och hur vi hanterat det bakåt, berättar Erling Cronqvist om videosamtalet i onsdags, som varade i tjugo minuter, inte fick spelas in och hölls hemligt på förhand.

Kommunens presentkort

Han tog upp kommunens 14 tätorter som en speciell utmaning, liksom att en redan slutkörd personal nu står inför en tredje våg av pandemin.

Den stora summan hade de inte hört i någon annan kommun.

Två saker i samtalet stack ut, enligt Cronqvist.

– Vårt presentkort till personalen på totalt 1 450 kronor, som rullar ut nu. Den stora summan hade de inte hört i någon annan kommun. Prinsen var också intresserad av att höra om hur man blivit drabbad av covid i de gröna näringarna.

LÄS MER:Kommunen ger alla anställda 1 300 i julklapp

LÄS MER:Kraftsamling i coronakris räddade stadens butiker

ANNONS