Roland Gottfridsson är nöjd med valet av Peter Johansson som ny vd för Laholmshem.
Roland Gottfridsson är nöjd med valet av Peter Johansson som ny vd för Laholmshem. Bild: Jerry Carlsson

Ny vd ska leda Laholmshem in i framtiden

Efter att ha varit tillförordnad vd i ett år har Peter Johansson nu utsetts till ny vd för Laholmshem.
– Det är en stor ära och jag ser fram emot att leda bolaget in i framtiden, säger han.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Peter Johansson började som ekonomichef på Laholmshem 2017. Han utsågs till tillförordnad vd när förre vd:n Stefan Lundström fick sluta med omedelbar verkan i april förra året.

– Det var en stor omställning att hoppa in i den ledande rollen men det har faktiskt gått över förväntan. Alla verksamheter har rullat på bra och det är ett kvitto på att hela organisationen är stabil, säger Peter Johansson.

Det har dock funnits utmaningar.

– Den svåraste uppgiften har varit att bygga upp ett förtroende och en relation med Laholms kommun igen. Vi är ju trots allt ett kommunalt bolag och den dialogen måste fungera och det tycker jag faktiskt att den gör nu.

ANNONS

Peter Johansson menar att det kommunala bostadsbolaget bär på ett tungt ansvar för att kommunen ska kunna växa i den takt som politikerna vill.

– Dels måste kommunens verksamhetslokaler utvecklas och dels är det viktigt att det byggs tillräckligt många bostäder för att vi ska kunna leva upp till efterfrågan. I december kommer 49 nya lägenheter att vara inflyttningsklara i Klarabäcksområdet och snart inleder vi en nybyggnation av 18 lägenheter i Våxtorp och tolv bostäder i Knäred. Det måste byggas om kommunen ska kunna klara målet med att ha 30 000 invånare år 2040.

”Tuff uppgift framför sig”

Roland Gottfridsson, ordförande i Laholmshem, är nöjd med valet av vd.

– Peter hade en tuff uppgift framför sig när han blev tillförordnad vd i april förra året. Både Laholmshems styrelse och våra ägare tycker dock att han har skött sig väldigt bra. Han har gett organisationen den stabilitet som den så väl behövde efter att Stefan Lundström slutade.

Var ni särskilt försiktiga när ni skulle utse Stefan Lundströms efterträdare?

– Man skulle väl kunna säga att vi utgick från uttrycket ”man vet vad man har men man vet inte vad man får” när vi skulle bestämma oss. Peter har ett ekonomisk kunnande och får alla anställda att jobba mot samma mål. Dessutom är det väldigt viktigt att vår vd har ett förtroende hos både de kommunala tjänstemännen och kommunledningen och det har Peter Johansson, säger Roland Gottfridsson.

ANNONS

Fakta: Peter Johansson

Ålder: 42 år.

Bor: I Åled.

Familj: Sambo och två barn.

Bakgrund: Privata företag inom redovisnings- och revisionsbranschen.

Fritidsintressen: Att pyssla i trädgården och att spela golf.

ANNONS