Öppet hus lockade folk till Freden i Knäred

Sedan Bra Bostad köpte bostadsområdet på Kyrkvägen 8 i Knäred har fokus legat på uppfräschning. På lördagen bjöds det in till Öppet hus på området som nu går under namnet Freden.
– Det blir ett lyft för hela området, säger Andreas Bengtsson, förvaltningsassistent på fastighetsbolaget Bra Bostad.

ANNONS
|

Bra Bostad köpte området omfattande 24 hyresrätter på Kyrkvägen 8 i Knäred för två år sedan, och mycket har hänt sedan dess.

Nya parkeringsplatser har anlagts, gräsmattor och buskage har snyggats till, och inte minst har det jobbats på att lägenheterna ska få sig ett lyft. Ungefär hälften av lägenheterna är idag färdigrenoverade.

– Det blir ett lyft för hela området. Vi gör det för att befintliga och kommande hyresgäster ska trivas i sina hem, säger Andreas Bengtsson och tillägger:

– Och så har området fått ett nytt namn: Freden.

Par funderar på att flytta till lägenhet

För att visa hur långt man har kommit och låta spekulanter och nyfikna kolla in området och kika in i lägenheterna var det Öppet hus på lördagen.

ANNONS

Två av dem som tittade förbi var Carina Lundström och Jonas Klippfors, som idag bor tillsammans i en villa i Lilla tjärby.

– Vi funderar på att flytta till lägenhet så vi åkte hit för att titta. Jag tycker lägenheten ser fräsch ut, säger Carina innan Jonas kommer med ett argument för en flytt:

– Jag börjar bli gammal så jag orkar inte med att bo i hus.

Jonas Klippfors och Carina Lundström funderar på att byta villa mot lägenhet.
Jonas Klippfors och Carina Lundström funderar på att byta villa mot lägenhet. Bild: Mikael Gamm

”Väldigt fina lägenheter”

Även en som redan bor i området, Billy Selenström, passade på att titta in i en av de renoverade lägenheterna. Med sig hade han föräldrarna Camilla och Dennis Selenström.

– Det är väldigt fina lägenheter. Jag trivs väldigt bra att bo här.

Billy Selenström passade på att titta in i en av de renoverade lägenheterna. Själv flyttade han till området i juli i år.
Billy Selenström passade på att titta in i en av de renoverade lägenheterna. Själv flyttade han till området i juli i år. Bild: Mikael Gamm

Mycket har hänt sedan Bra Bostad tog över sparkarna, men det återstår en del innan visionen infriats.

– Lägenheterna renoveras successivt efter att folk flyttar ut. Sen jobbar vi med en plantering, fasaden ska renoveras och skogen ska gallras så man kan se ner mot vattnet, säger Andreas Bengtsson.

Fler besökare än väntat

Och målgruppen för bostadsområdet är bred.

– Det passar för alla olika familjekonstellationer att bo här, och även för äldre. Alla ska kunna trivas här.

När Andreas Bengtsson ombeds ge sin syn på dagen, blir betyget högt.

– Det har kommit mer folk än vi förväntade oss, och det är positivt. Sen har det varit trevligt att träffa folk, säger han.

ANNONS
ANNONS