Olyckan inträffade efter skolan i fredags.
Olyckan inträffade efter skolan i fredags. Bild: arkiv

Pojke påkörd när han steg av bussen – föraren avvek

En nioårig pojke blev påkörd av en bil när han korsade vägen efter att ha stigit av skolskjutsen från Veingeskolan. Bussbolaget har polisanmält bilföraren för smitning.

ANNONS
LocationVeinge|
|

Busschauffören har lämnat ett skakande vittnesmål i en incident­­rapport till kommunen. I fredags hade han släppt av de två sista barnen på rundan och hjälpt dem få sina sparkcyklar från bagageluckan. När han satte sig i bussen igen såg han en mötande bil komma körandes.

Busschauffören såg träffen

Pojkarna var precis bakom bussen. Chauffören anade oråd och försökte få kontakt med bilföraren, som hejade och fortsatte förbi. I backspegeln såg busschauffören pojkarna kliva rätt ut på vägen. Nioåringen hann inte över.

”Ser hur (pojken) flyger upp i luften efter att blivit träffad av den bromsande bilen”, skriver busschauffören.

Klarade sig bra

Pojken bar hjälm och klarade sig utan allvarligare skador än ett skrapat finger. Bilföraren stannade till och frågade hur det gått, men lämnade sedan olycksplatsen.

ANNONS

Han gick själv hem tillsammans med busschauffören och sedan åkte mamman med honom till vårdcentralen.

– Det är bra med pojken. Han gick själv hem tillsammans med busschauffören och sedan åkte mamman med honom till vårdcentralen. Han hade inga skador, säger Mia Janerdal, rektor för Veingeskolan F–6, som har haft kontakt med familjen efteråt.

– Vi pratade om att släppa av barnen på ett annat ställe, där de inte behöver korsa vägen.

Rektorn lovordar busschaufförens agerande på platsen. Han noterade också bilens registreringsnummer och ringde polisen.

Polisutredning

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som en smitningsolycka och utredning pågår.

– Bilföraren stannade från början och hörde hur det gick, därför är det lite oklart vad som har hänt. Vi kommer att höra pojkens föräldrar för att se hur det gått med honom och om föraren har kontaktat dem, säger Jenny Jerrhage, utredningschef vid Laholmspolisen.

LÄS MER:Slagsmål på skolbuss – flera elever avstängda

ANNONS