Patricija Zvirgzdauskaite 18 år, har gett tennislektioner i Skummeslövsstrand och Halmstad i sommar. Gensvaret blev stort och snart hade hon elever i alla åldrar.
Patricija Zvirgzdauskaite 18 år, har gett tennislektioner i Skummeslövsstrand och Halmstad i sommar. Gensvaret blev stort och snart hade hon elever i alla åldrar. Bild: Anna Olofsson

Poppis med Patricijas tennislektioner

Hon började med en korg tennisbollar på en asfaltsplan som nioåring. Nio år senare har hon vunnit flera tävlingar och ger tennislektioner. Nästa höst väntar tenniscollege i USA.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand|
|

Hon beskriver sig själv som en vinnarskalle och en person som gillar att jobba och att ha att göra. 18-åriga Patricija Zvirgzdauskaite från Halmstad, sökte tenniselever i sommar och har haft fullt upp på tennisbanorna både i Skummeslövsstrand och i Halmstad.

Det är fullt på tennisbanorna i Skummeslövsstrand. Patricija Zvirgzdauskaite tränar både dem som är tävlingsinriktade, och de som bara vill spela av sig lite.
Det är fullt på tennisbanorna i Skummeslövsstrand. Patricija Zvirgzdauskaite tränar både dem som är tävlingsinriktade, och de som bara vill spela av sig lite. Bild: Anna Olofsson

– När corona kom så blev det inte så mycket att göra i skolan och det var heller inte så mycket träning, så jag tänkte att då kan jag se om någon vill ta tennislektioner, säger Patricija.

Hon la ut frågan i sociala medier och snart var listan med elever lång.

– Det är roligt att vara tränare och se spelarna utvecklas. Det är kul att hjälpa andra att förbättra sin tennis.

ANNONS

Att vara tränare har gett Patricija en hel del tillbaka.

– Jag är rätt blyg även om jag är social, men jag har vuxit som person i om med det här. Jag vågar ta för mig mer nu, för det måste man ju som tränare. Jag känner också att det är riktigt kul att vara tränare för jag kan ju dela med mig av mina erfarenheter som spelare.

Patricija började träna tennis med sin pappa när hon var nio år och i Söndrums TK.

– Pappa har spelat fotboll. Vi har alltid tränat mycket i min familj.

Patricija fastnade för de gula tennisbollarna i stället för fotbollar och efter ett par år började hon träna i Båstads tennissällskap fem dagar i veckan. Sedan dess har hon tränat och tränat och vunnit flera tävlingar. Bland annat i Skummeslövsstrand och en del utomlands.

Nu tar hon en paus och reser till Litauen med sina föräldrar för att äntligen hälsa på farmor och farfar.

– Vi har inte träffats sedan i december. Vi ska köra bil dit och när vi kommer fram måste vi sätta oss i självkarantän i en vecka, berättar hon.

Hur har du tänkt kring corona och avstånd när du ger lektioner?

ANNONS

– Distansen finns där automatiskt när man spelar och det blir inte så stora folksamlingar vid banorna. När man pratar och förklarar för sin elev, då får man däremot tänka på avståndet.

Till hösten ska Patricija plugga psykologi på högskolan i Halmstad. Hösten 2021 väntar ett nytt äventyr.

– Då ska jag börja på tenniscollege i USA, säger hon och skiner upp.

ANNONS