Naturreservatet Smedjeån Skönhult i Laholms kommun.
Naturreservatet Smedjeån Skönhult i Laholms kommun.

Regeringen river upp och skickar tillbaka ärende till länsstyrelsen

Länsstyrelsen i Halland ska göra om processen att bilda naturreservatet Smedjeån i Laholms kommun. Trafikverket hävdar att de inte har fått yttra sig. Därför har regeringen upphävt beslutet.

ANNONS
|

Gör om gör rätt. Det är regeringens besked till Länsstyrelsen i Hallands län när det gäller bildandet av naturreservatet Smedjeån Skönhult i Laholms kommun.

Det har visat sig att Trafikverket inte har getts tillfälle att yttra sig i ärendet innan länsstyrelsen beslutade att bilda naturreservatet.

Trafikverket överklagade länsstyrelsens beslut, eftersom föreskrifterna som följer med skötselplanen för ett naturreservat, kommer att försvåra skötsel och underhåll av vägarna 511 och 530 som gränsar till naturreservatet.

Trafikverket har påpekat att de inte har getts tillfälle att yttra sig i ärendet och vill därför att beslutet upphävs, och att länsstyrelsen tar upp ärendet igen och då tar in synpunkter från Trafikverket.

ANNONS

Regeringen har beslutat att ärendet ska tillbaka till länsstyrelsen för ny handläggning, eftersom samrådet innan beslutet fattades, ”var ofullständigt”.

Regeringsbeslutet är undertecknat av Isabella Lövin, miljö- och klimatminister samt vice statsminister

LÄS MER:Smedjeån ska skyddas som naturreservat

LÄS MER:Du behöver naturen – och naturen behöver dig

LÄS MER:Här kan ett nytt naturreservat bildas i Halmstad

ANNONS