På onsdagen lyckades en sexåring lägga beslag på en kniv i matsalen på Knäredsskolan.
På onsdagen lyckades en sexåring lägga beslag på en kniv i matsalen på Knäredsskolan. Bild: Jerry Carlsson

Sexåring fick tag på kniv på Knäredsskolan

Ett barn i förskoleklass lyckades få tag på en vass kökskniv på Knäredsskolan i onsdags. En lärare bekräftar händelsen.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Enligt en förälder, som vill vara anonym, ska händelsen ha ägt rum strax innan hon hämtade sina två barn på Knäredsskolan i onsdags.

– Mina barn berättade att två stycken barn ska ha gått in i köket på fritids och hämtat varsin vass kniv. Barnen ska sedan ha fäktats med knivarna på skolgården. En lärare ska sedan ha tagit kniven ifrån ett av barnen.

Föräldern känner en oro för att släppa iväg sina barn till Knäredsskolan.

– Är det verkligen meningen att våra barn ska behöva ha en klump i magen när de ska gå i skolan? Och vem garanterar mina barns säkerhet? Varken lärarna eller rektorn verkar vilja ta tag i problemen på allvar. Jag är jätteorolig, säger hon.

ANNONS

En lärare, som också vill vara anonym, bekräftar att ett barn i förskoleklass lyckades få tag på en vass brödkniv vid mellanmålet i onsdags.

– Det handlade om en elev och en kniv, inte om två elever och två knivar. När jag fick veta att eleven hade en kniv tog jag den ifrån honom direkt och förklarade hur farliga knivar är. Sedan låste jag in kniven i ett skåp direkt. Jag noterade inte situationen som mer hotfull än så, även om det naturligtvis inte är acceptabelt att en sexåring ska lyckas få tag på en kniv, säger läraren.

”Se över våra rutiner”

Erik Johansson, rektor på Knäredsskolan, beklagar händelsen.

– Vi är väldigt noga med att alla knivar ska vara inlåsta liksom dörren till köket. Det som har hänt är naturligtvis inte bra och vi måste åter se över våra rutiner för att det inte ska kunna ske igen. Vi måste helt enkelt sikta på att enbart ha färdigskivat bröd så att vi inte behöver öppna skåpet överhuvudtaget under mellanmålen.

Kan du förstå förälderns oro för att händelsen ska upprepas?

– Absolut. Jag kan bara beklaga det som har hänt och göra allt för att det inte ska kunna ske igen. Det är oacceptabelt.

ANNONS

Så sent som för en vecka sedan berättade HP om en förälder som rasade mot våldsamma incidenter i form av mobbing och kränkningar på Knäredsskolan. Hur ser du på problemen?

– Knäredsskolans upptagningsområde har ju sedan länge varit socioekonomiskt utsatt. Det finns många barn med speciella behov i vår skola. Samtidigt känner jag mig inte uppgiven på något sätt. Det handlar inte om problem som inte går att komma tillrätta med. Det är inget som löser sig på en dag men med planering och rätt insatser är jag övertygad att vi kommer att lyckas, säger Erik Johansson.

ANNONS