Solsken och glädje på Ränneslöv GIF:s Kubbfest

Under strålande sol och med en härlig atmosfär arrangerade Ränneslöv GIF sin traditionella kubbturnering, ett evenemang som blivit en årlig höjdpunkt sedan 2013. I år firade turneringen ett nytt deltagarrekord med hela 40 anmälda lag.

ANNONS
|

Lagen, som bestod av två till sex spelare, samlades på den soliga gräsplanen i Ränneslöv för en dag fylld av spel, skratt och gemenskap. Det vackra vädret satte pricken över i:et och bidrog till en festlig stämning som lockade folk i alla åldrar.

– Att se alla dessa glada ansikten och känna den glada stämningen är det bästa med att arrangera den här turneringen. Allt från små barn till pensionärer kommer hit, trivs och har det kul tillsammans. Att känna den gemenskapen, det är det bästa, säger ordförande Mattias Hultin.

Ordförande för Ränneslöv GIF Mattias Hultin.
Ordförande för Ränneslöv GIF Mattias Hultin. Bild: Rushd Massad

Sedan starten för elva år sedan har turneringen vuxit i popularitet, mycket tack vare den gemenskap och glädje som präglar evenemanget. För många är det en tradition att delta, och år efter år har lokalborna valt att njuta av en dag fylld med spel och samvaro.

ANNONS

– Jag har varit här varje gång. Det blir lite som en hemvändarfest där man träffar alla gamla bekanta igen. Och därtill så får man ju spela lite kubb på köpet, kan inte bli bättre! säger Björn-Erik Nilsson.

Björn-Erik Nilsson, längst till höger, tillsammans med laget ”Bönans punkgäng”.
Björn-Erik Nilsson, längst till höger, tillsammans med laget ”Bönans punkgäng”. Bild: Rushd Massad

Med 40 lag på plats fanns det ingen brist på spännande matcher och imponerande kubbspel. Stämningen på plats var på topp med glada tillrop och hejarop från publiken.

En annan som varit här i många år är 22-åringen Irma Nilsson som tillsammans med sin storebror Isak har ställt upp med laget ”Isak & co”.

– Jag har varit här sen jag var tio år, nu är jag 22. Man kan inte missa denna dagen, det här är Ränneslövs nationaldag, säger Irma Nilsson.

Laget ”Isak & co” med Irma Nilsson som kastar och brorsan Isak längst till vänster.
Laget ”Isak & co” med Irma Nilsson som kastar och brorsan Isak längst till vänster. Bild: Rushd Massad
ANNONS