Miljö- och byggnadsnämnden säger ja till att gamla LT-huset på Trädgårdsgatan 13 blir gym. Fastighetsägaren Mathias Nilsson, flankerad av Take Care-duon Roine Johannesen och Stefan Larsson, ska göra allt vad han kan för att bli klar i tid.
Miljö- och byggnadsnämnden säger ja till att gamla LT-huset på Trädgårdsgatan 13 blir gym. Fastighetsägaren Mathias Nilsson, flankerad av Take Care-duon Roine Johannesen och Stefan Larsson, ska göra allt vad han kan för att bli klar i tid. Bild: arkiv

Tidspress för nytt gym trots bygglov

Gunnohus har nu fått bygglov för att förvandla det före detta LT-huset till ett gym. Men frågan är om tiden ändå räcker.

ANNONS
LocationLaholm|
|

I maj presenterade tränings- och rehabföretaget Take Care sina planer på ett citygym på Trädgårdsgatan i Laholm. Meningen är att Take Care ska ta lokalerna i besittning i februari 2021.

Men bygglovet har dragit ut på tiden. Kommunen krävde att fastighetsägaren Gunnohus skulle utreda parkeringsmöjligheterna, något företagets vd Mathias Nilsson tidigare uttryckt irritation över.

Slettengren skrev på bygglovet

Nu är p-frågan löst. Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Knut Slettengren (M) skrev på fredagen under bygglovet.

– Menar du det? Det gjorde min helg. Jag ska genast köra ut till Take Care och berätta att vi har fått bygglovet, säger Mathias Nilsson när HP ringer upp och berättar om beslutet.

ANNONS

Tidigare har han på grund av de byråkratiska dröjsmålen ifrågasatt om det skulle vara möjligt för Take Care att komma i gång på utsatt tid.

Den frågan kvarstår. Alla praktiska arbeten får vänta ännu en tid.

Brådskande pappersarbete

– Vi får inte startbesked förrän vi har skickat in ritningar på ventilation, brandskydd och annat. Det måste godkännas av kommunen först, säger Mathias Nilsson.

Det här är dokumentation som inte finns färdig. Den måste tas fram av Gunnohus.

Hinner ni?

– Det blir på det berömda håret. Men vi kommer att jobba, vi ska lösa det.

Parkeringsfrågan löstes genom att gymmets gäster får fyra parkeringar en bit ner på Trädgårdsgatan. En handikapplats ska ritas upp i korsningen Trädgårdsgatan/Järnvägsgatan. Gymmets personal får parkera på p-däcket intill Stadshuset.

LÄS MER:Gunnohus gnisslar tänder över bygglovskrav

LÄS MER:Nytt gym kan försenas när p-platser måste utredas

LÄS MER:Träningsföretag etablerar nytt gym i gamla tidningshuset

ANNONS