Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild. Bild: Lasse Edwartz

Utomhusbio blir verklighet trots allt

Två filmer för barnen och två för ungdomar och vuxna. Utomhusbion i stadsparken blir av på nya datum.

ANNONS
|

Packa filten - det blir utomhusbio trots allt. Tina Karlsson och Mikael Bengtsson som driver Biograf Maxim i Laholm hoppades få visa utomhusbio i stadsparken i augusti men polistillståndet dröjde och arrangörerna ställde in. Nu har tillståndet beviljats för nya datum. Den 4-5 september visas filmer i stadsparken.

– Polismyndigheten hörde av sig och sade att tillståndet hade fastnat hos kommunstyrelsen. Det har väl varit på grund av semestrar men jag tycker inte att det borde få gå till så, säger Tina Karlsson.

Nu har hon fått ställa om planeringen och boka upp filmer som ska visas på storbildsskärm. Klockan 18 kommer det att visas barnfilmer och 20.30 visas filmer för ungdomar och vuxna.

ANNONS

– Barnfilmerna är Lasse Maja och Pelle Svanslös. För de äldre är det Bad Boys for life och Jumanji, the next level, säger Tina Karlsson.

50 biljetter kommer att släppas och i biljetten ingår popcorn och dricka. Priset för barnfilmen är 80 kronor och 100 kronor för den sena filmen.

– Det känns jättekul. Nu hoppas vi på vädret så att det inte blir allt för kallt. Vi vill göra något så att det händer någonting. Men det är också för att dra in lite pengar eftersom det fortfarande är ganska lugnt på bion och det är så få filmer som släpps, säger Tina Karlsson.

Arrangörerna har sökt kommunalt stöd på 15 000 kronor för att arrangera utomhusbion.

– Ja vi är beroende av stödet eftersom vi försöker hålla oss till ett lågt biljettpris och när vi inte kan sälja något på plats. Sen kommer vi genomföra bion oavsett om vi får det eller inte, säger Tina Karlsson.

LÄS MER:Ingen utomhusbio- polistillståndet dröjde

LÄS MER:Filmfestivalen kan få en uppföljare

LÄS MER:Filmdagarna blir av i covidsäkrat format

ANNONS