Marie Lindell ser fram emot öppningen av äldremottagningen.
Marie Lindell ser fram emot öppningen av äldremottagningen. Bild: Josefine Ingvarsson

Vårdcentral gör en satsning på de äldre

Från och med i sommar öppnar Vårdcentralen centrum en äldremottagning som riktar sig till personer som är 75 år och uppåt.
– Det har länge funnits ett intresse och snart är geriatriksatsningen verklighet, säger Marie Lindell, verksamhetschef.

ANNONS
|

Det är Marie Lindell som är initiativtagare till äldremottagningen.

– Jag jobbade tidigare som verksamhetschef på en vårdcentral i Hässleholm och där fanns det en liknande mottagning som fungerade väldigt bra. När jag kom till Laholm kände jag att det fanns en plats för konceptet även här. Det finns ju många äldre människor i kommunen, säger hon.

Egentligen var det meningen att mottagningen redan skulle ha öppnats, men coronapandemin kom emellan.

– Vi blev ju den vårdcentral i kommunen som blev utvald till att vaccinera personer som omfattas av hemtjänst. Det tog mycket tid i anspråk och därför valde vi att skjuta fram öppningen av äldremottagningen. Om allt går enligt planerna ska dock geriatriksatsningen komma i gång innan den 1 juni.

ANNONS

75 och uppåt

Äldremottagningen kommer att rikta sig till personer som är 75 år och uppåt.

– Man ska kunna komma i kontakt med mottagningen via ett speciellt telefonnummer mellan klockan 10 och 11 alla vardagar. Det kommer att finnas en sköterska på plats som bland annat ger hälsoråd, går igenom patientens mediciner och förnyar recept. Sköterskan kommer även kunna boka tider åt patienterna hos våra tre specialister om behovet finns.

Marie Lindell tror att konceptet kommer att bli en framgång.

– Jag är övertygad om att satsningen kommer att underlätta tillvaron för våra äldre patienter. Det handlar om saker som vi gör redan i dag men nu får vi möjlighet att samla tjänsterna på en och samma plats.

ANNONS