Så åkte Aida Hadzialic fast

På torsdagskvällen stoppades Aida Hadzialic i en poliskontroll på väg in i Sverige. Det framgår utav polisens händelserapport. – Man stoppar alla inkommande bilar från Köpenhamn in till Sverige och Malmö. Den här kvinnan stoppades och blåste positivt. Hon blåste 0.2 promille i stålinstrumentet, säger Ulrika Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö.

ANNONS
|

Klockan 10 på lördagsförmiddagen kalladestatsrådet Aida Hadzialic (S) till presskonferens på Rosenbad. Där berättade ministern att honåktfast för rattfylleri efter att ha kört hem från en konsert i Köpenhamn. Aida Hadzialic uppgav ingen exakt tidpunkt eller dag men Göteborgs-Postenberättar att det var sent på torsdagskvällen som ministern blev stoppad vid gränsen mellan Danmark och Sverige.

– Hon blev stoppad på Lermacken vid Öresundsförbindelsen23.51 11 augustipå torsdagskvällen, säger Ulrika Olsson.

– Där har vi kontroller av passkontrollanter och poliser och man stoppar alla inkommande bilar från Köpenhamn in till Sverige och Malmö.

Blåste positivt i en "Evidencer"

Aida Hadzialic ska enligt polisen ha blåst positivt två gånger. Först i ett mätverktyg som enbart indikerar på om någon har för hög promillehalt i blodet eller ej och den andra gången i ett mätverktyg som visar exakt hur hög promillehalten är.

ANNONS

– Man gör ett andra utandningsprov i en maskin som mäter mer exakt,i en så kallad Evidencer, säger Ulrika Olsson.

– Man har därefter hållit förhör med henne på plats men man blir inte gripen för den här typen av brott.

Polisutredningen kommer att redovisas för åklagaren i helgen eller senast på måndag.Påföljden är baserat på dagsbotsuppgifter som baseras på vad man tjänar.

ANNONS