Tre män döms till fängelse för inblandning i misshandel och människorov. Arkivbild.
Tre män döms till fängelse för inblandning i misshandel och människorov. Arkivbild.

Man misshandlades i ett dygn – tre döms

ANNONS
|

Två män döms till fyra år och sex månaders fängelse för att ha kidnappat en man i Borås och utsatt honom för grov misshandel i över ett dygn. En tredje man döms till två månaders fängelse och skyddstillsyn för misshandel och stöld.

- Jag har inte hunnit gå igenom domen i detalj men är nöjd med att de två som var delaktiga i människorovet döms till längre fängelsestraff, säger åklagare Martin Svensson till Borås tidning.

ANNONS

Det var i månadsskiftet juni–juli som en man var på besök hos en bekant i Borås. I lägenheten befann sig även en annan man och tidigt på morgonen ska stämningen ha blivit hätsk. Målsäganden misshandlades sedan grovt med järnrör, batong, slag och sparkar. Han ska också ha blivit knivskuren. De andra två männen tvingade sedan till sig offrets bil och körde runt med honom i flera timmar.

Enligt rätten pågick den brutala misshandeln av och till under större delen av dygnet, skriver BT.

Två män döms nu till fyra år och sex månaders fängelse för bland annat människorov, grovmisshandel och rån. En tredje man som ska ha befunnit sig i lägenheten under delar av händelseförloppet döms till två månaders fängelse och skyddstillsyn för misshandel och stöld.

TT

ANNONS